Női kosár Ek: bizakodnak a magyar csapatok Győrben

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.01.21. 17:36
null
Dubei Debóra elszántságán nem változtatott a keddi vereség (Fotó: Dömötör Csaba)
A Győr javítana az ukránok ellen, míg a Szekszárd fenntartaná remek dobóteljesítményét a törökökkel szemben is a győri minitorna második, csütörtöki játéknapján.

 

Felemásan kezdődött a győri buborék a magyar együttesek számára, mert míg az Atomerőmű KSC Szekszárd közönségszórakoztató játékkal kiütötte (106–80) az ukrán Promitejt kedden, a harmadik negyedben támadásban elbizonytalanodó Uni Győr Mély-Út kikapott (72–86) a török Kayseritől.

Dubei Debóra, a győriek magyar válogatott bedobója is csalódott volt, a meccsen nyolc ponttal és három lepattanóval záró 24 éves játékos sem számított arra, ami a második félidőben, különösen a harmadik negyedben velük történt.

„Kis időre mintha az öltözőben felejtettük volna magunkat, nem találtuk a megoldást a törökök vegyes védekezése ellen, ami ugye azt jelenti, hogy egy-két passz után a zóna átmegy emberfogásba   – mondta ebéd után Dubei.  – Sajnos mindenki »lefagyott«, elbizonytalanodtunk, kilenc pontot szereztünk, és huszonhármat kaptunk abban a tíz percben.”

A továbbjutáshoz a következő két találkozót, csütörtökön a Prometej, pénteken a Szekszárd ellenit így már meg kell nyernie a házigazdának...

„A keddi eredménytől függetlenül győzni akarunk a többi meccsen, s van is rá esélyünk, mert azzal, hogy átestünk a tűzkeresztségen, megnyugodtunk, s továbbra is motiváltak vagyunk    – tért rá a további programra a válogatott játékos. – Az ukránok ellen oda kell figyelni, futnak megállás nélkül, szívbaj nélkül emelik rá a triplát az első passz után, de remélhetőleg, ahogyan a Szekszárd, centerposzton dominálni tudunk ellenük.”

Ami a másik magyar résztvevőt illeti, érthetően mosolygósabbak voltak Studer Ágnesék, akik pontgazdag meccsen nyertek a Prometej ellen.

„Tudtuk, hogy a televízió közvetíti a meccset, így mindent elkövettünk, hogy a nézők élvezzék a találkozót – ezt mondanám, ha hazudni és tréfálni akarnék   – mondta kora délután  Djokics Zseljko , az Atomerőmű edzője. – Felkészültünk az ukránok rohanós játékára, de így is sokszor hibáztunk védekezésben, ezért kaptunk könnyű kosarakat. Szerencsére kiváló dobóformát mutattunk, és támadásban majdnem a maximumot nyújtottuk. A lényeg, hogy győztünk.”

A tolnai együttes – amelynek sajnos gondja is akadt, mert szerdán Maja Skoricsnak, a szerb bedobónak meg kellett röntgenezni a fájós térdét, és bizonytalan a csütörtöki játéka – az első lépést ezzel megtette a nem titkolt cél, a továbbjutás felé. Ám a következő erőpróba nehezebbnek ígérkezik.

„Néztem a Kayseri meccsét a győriek ellen, és azt láttam, amit már a torna előtt is gondoltam: ez a csapat nagyon erős, még az Euroligában is megállná a helyét   – folytatta a szakember. – Az amerikai center, Kalani Brown érkezése óta magas színvonalon kosárlabdázik a csapat, és az újonc Tyasha Harris is nagyszerű játékos. Őket tartom a torna favoritjának. Ahhoz, hogy nyerjünk ellenük, négy dolognak kell megvalósulnia: lelassítani az átmeneti játékukat; Brownt valahogy megfogni a palánkunk alatt; a kettő a kettő elleni játékukra oda kell figyelni, mert Harris ezekből eredményes; s nem mellékesen hasonlóan jó százalékkal kell dobnunk, mint kedden.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik