Női kosár Ek: a továbbjutásért játszik a Győr Ankarában

FAZEKAS ZOLTÁN (Ankara)FAZEKAS ZOLTÁN (Ankara)
Vágólapra másolva!
2022.12.08. 13:27
null
Csak csütörtök délelőtt tudott Ankarában edzeni a Győr (Fotó: Fazekas Zoltán)
Már a meccs helyszínén edzett csütörtök délelőtt a Győr, amely a Botas ellen délután a továbbjutás szempontjából kiemelkedően fontos Európa-kupa-mérkőzést játszik.

Természetesen Recep Tayyip Erdogannak, Törökország miniszterelnökének ember nagyságú portréja is ott lógott a gigantikus Ankara Sport Hall tetején, bár azt is hozzá kell tenni, hogy nem olyan óriási méretben, mint azt más törökországi létesítményben láthattuk. A Botas Spor elleni Európa-kupa összecsapásra Ankarába szerdán érkező Serco UNI Győr csapata csak csütörtök délelőtt ismerkedhetett meg a magyar idő szerint 15 órakor kezdődő meccs helyszínével, a több mint 10 ezer néző befogadására alkalmas sportcsarnokkal, ugyanis a szerdai utazás nem a tervezettek szerint alakult. Bécsben a török légitársaság gépe csaknem kétórás késéssel indult Isztambulba, így a delegáció lekéste a csatlakozását, s mire megérkezett Ankarába, már nem volt lehetősége és ideje edzeni.

A Sport Hallban egyébként is férfi Európa-kupa-mérkőzést rendeztek, amelyen több mint hatezer néző előtt a spanyol Tenerife hét ponttal legyőzte az Ankarát. Ennyien nyilvánvalóan nem lesznek este a szép, nagy és korszerű létesítményben, amelyben délelőtt jó hangulatú, főleg átmozgató jellegű edzést tartott Cziczás László vezetőedző. Szerencsére mindenki egészséges az együttesnél, amely hazai pályán 72–65-re legyőzte a törököket november 2-án.

„Amit láttunk itt az első mérkőzésen, illetve edzőtársaim információi alapján hasonlóan agresszív stílusban játszanak a törökök, mint az Euroliga-győztes Sopron
– mondta a vezetőedző. – Ha ehhez az agresszivitáshoz sikerül felnőnünk melléjük, akkor minden bizonnyal jó meccset játszhatunk. Ezt is szeretnénk, hiszen tudjuk, egy esetleges győzelemmel lehetőségünk nyílik egy jó pozíció megszerzésére. Ennek szellemében utazunk Ankarába, de szemünk előtt már ott van a hétvégi, Szekszárd elleni rangadó is, ami szintén nagyon fontos lesz számunkra.”

Csütörtökön a csoportjában veretlen NKA Universitas PEAC is pályára lép, a már továbbjutott baranyai együttes az izraeli Elicur Ramla otthonában játszik.

EURÓPA-KUPA, NŐK
5. FORDULÓ
B-CSOPORT
17.00:
Beroe Sztara Zagora (bolgár)–Hatay BB Spor (török)
18.00: Elicur Ramla (izraeli)–NKA UNIVERSITAS PEAC
Az állás: 1. PEAC 8, 2. Ramla 7, 3. Hatay 5, 4. Sztara Zagora 4
F-CSOPORT
15.00:
Botas Spor (török)–SERCO UNI GYŐR
18.00: Maccabi Bnot Asdod (izraeli)–Kibirkstis (litván)
Az állás: 1. GYŐR 7, 2. Botas 6, 3. Kibirkstis 6, 4. Asdod 5 (pontazonosság esetén az egymás elleni összevetés rangsorol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik