Földi itthon maradt (Fotó: Észak Magyarország/Ádám János)

A diósgyőri klub hivatalos honlapja szerint a csapat vasárnap – a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) követelte két negatív teszteredmény birtokában – utazott Miskolcról Izmit városába, a szerdai kvalifikációs meccs helyszínére.

A DVTK vezetőedzője, Földi Attila még október 17-én adott pozitív koronavírustesztet, s az ilyenkor kötelező hatósági karanténja kedden telik le. A szakember viszont ezt követően sem csatlakozhat csapatához, mivel a társaság vasárnaptól már „buborékban”, azaz a külvilágtól elzárva egy izmiti hotelben tartózkodik négy napon át, s a szállót csak annyi időre hagyhatja el, amíg a sportcsarnokba utazik.

A vezetőedző távollétében Völgyi Péter sportszakmai igazgató irányítja az együttest az Izmit Belediyespor ellen – tájékoztat a klub honlapja.

A világjárvány miatt átszervezett 2020–21-es idény selejtezőjében a korábbi oda-visszavágós rendszer helyett egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. A DVTK győzelme esetén a főtábla A-csoportjában folytathatja szereplését két orosz – a Dinamo Kurszk és a Nagyezsda Orenburg – és egy spanyol – a Salamanca – csapat ellen. Veresége esetén az Európa Kupa B-csoportjában kap helyet a török Genclik, a svéd Umea és az izraeli Ramla mellett.

NŐI KOSÁRLABDA
EUROLIGA-SELEJTEZŐ
Október 28.

15.00: Izmit Belediyespor–Aluinvent DVTK (Tv: DigiSport)