Határ Bernadett térdsérülés miatt került ki a keretből (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

 

A magyarok két forduló után ötvenszázalékos mérleggel a C-csoport második helyén állnak a veretlen spanyolok mögött, illetve Románia és Izland előtt. A 2023-as szlovén-izraeli közös rendezésű Eb-ről a nemzetközi szövetség az ukrajnai háború miatt kizárta Oroszországot és Fehéroroszországot, így az F- és az I-csoportból már csak a csoportelsők kerülnek az Eb-re, a csoportmásodikok biztosan nem. A maradék nyolc csoport másodikjai közül a legjobb négy csatlakozik majd a 10 csoportgyőzteshez és a 2 rendezőhöz – amennyiben egyik rendező ország sem kvalifikálja magát a selejtezőből. Ha megteszi, akkor ez további csoportmásodikok kijutását jelenti.

A szűkített névsorban nincs játékos a bajnok és Euroliga-győztes Sopron Basketből. Az első számú center, Határ Bernadett térdsérülése miatt továbbra sem áll rendelkezésre, és a diósgyőri Aho Nina sem tud pályára lépni csütörtökön Temesváron, valamint vasárnap Huelvában.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Goree Cyesha (Atomerőmű KSC Szekszárd), Dombai Réka (SERCO UNI Győr), Dubei Debóra (SERCO UNI Győr), Horváth Bernadett (Ludovika Csata), Kányási Veronika (DVTK-HUN-Therm), Kiss Angelika (DVTK-HUN-Therm), Kiss Virág (NKA Universitas PEAC), Lelik Réka (Castors Braine, Belgium), Mérész Beatrix (Parking Graf Crema, Olaszország), Ruff-Nagy Dóra (SERCO UNI Győr), Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Török Ágnes (SERCO UNI Győr) 

A C-csoport állása
1. Spanyolország 4 pont
2. MAGYARORSZÁG 3 (177–124)
3. Románia 3 (117–166)
4. Izland 2

Az Eb-selejtező hátralévő magyar mérkőzései
November 24., 18.00: 
Románia–Magyarország, Temesvár
November 27., 17.00: Spanyolország–Magyarország, Huelva
Február 9.: Magyarország–Izland
Február 12.: Magyarország–Románia