Női kosár Eb-selejtező: felkészültünk a hollandokra – Raksányi Krisztina

MTI/H. Á.MTI/H. Á.
Vágólapra másolva!
2020.11.09. 11:28
null
Buborékban készül Székely Norbert csapata (Fotó: Földi Imre)
A tavaly elvesztett mérkőzéshez képest Raksányi Krisztina csapatkapitány szerint ezúttal más arcát fogja mutatni Hollandiában a szombati Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar női kosárlabda-válogatott.

A nemzeti csapat hétfői online sajtótájékoztatóján a Franciaországból nemrég hazatért játékos elmondta, az egy évvel ezelőtti vereség plusz motivációt ad a koronavírus-járvány miatt megfogyatkozott együttesnek.

„Ezúttal több információval rendelkezünk az ellenfélről, és a nyári négyhetes edzőtáborban is speciálisan a hollandokból készültünk. Más arcunkat fogjuk mutatni Amszterdamban” – jelentette ki Raksányi Krisztina, hozzátéve, a székesfehérvári buborékban zajló összetartáson nem kell sok mindent másként csinálniuk, mert hozzászoktak már a hónapok óta tartó járványhelyzethez.

„Itt szerencsére a hotel a csarnok mellett van, és a közeli tónál tudunk sétálni, ez jelenti a minimális friss levegőt” – tette hozzá a csapatkapitány, aki októberben távozott három hónap után a Tarbes-tól, de mint elmondta, szeretne visszatérni majd Franciaországba.

Székely Norbert szövetségi kapitány kifejtette, el tudják végezni az eltervezett munkát annak ellenére, hogy Határ Bernadettre és Studer Ágnesre koronavírus-fertőzés, míg Dombai Rékára kézsérülés miatt nem számíthat.

„A szintén fertőzésen átesett Goree Cyesha ma tudja meg a Sportkórházban, hogy csatlakozhat-e hozzánk, Weninger Virág pedig ráesett a lábára, az ő játéka is kérdéses. A holland bajnokság októberben véget ért, azóta együtt van a válogatottjuk. A korábbinál több infónk van róluk, és megnézzük őket csütörtökön a szlovákok ellen is” – sorolta a szakvezető, majd rátért a hollandok elleni esélyekre.

Székely Norbert a nap folyamán bejelenti a 18-ról 14 főre szűkített utazó névsort, a csapat kedden repül Hollandiába, majd napi edzésekkel készül a szombaton 18 órakor kezdődő összecsapásra a házigazdák ellen.

Magyarország Hollandiával és Szlovákiával szerepel a H jelű selejtezőcsoportban, eddig egy győzelem (73–59 Szlovákia ellen) és egy vereség (66–56 Hollandiától) a mérlege. A nemzetközi szövetség döntésének értelmében úgynevezett buborékban, azaz járványügyi szempontból védett helyen rendezik meg az Eb-selejtezők novemberi mérkőzéseit, a magyarok triója Amszterdamban szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik