Női kosár Eb-sel.: A csapat erőteljesen és jó munkamorállal edz – Székely

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.11.13. 12:11
null
Székely Norbert reméli, a jó munkának meg lesz az eredménye is (Fotó: Tumbász Hédi)
Jó munkamorállal készül a magyar női kosárlabda-válogatott a hollandok elleni szombati Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre a szövetségi kapitány szerint – írta meg a Magyar Távirati Iroda az M1-en elhangzott interjú alapján.

Székely Norbert az M1 aktuális csatornának adott telefonos interjúban hangsúlyozta: az átlagosnál hosszabb időt töltöttek el Amszterdamban a mérkőzés előtt, ám bízik benne, hogy ez kamatozni fog. Így ugyanis jobban be tudták lakni a termet és átvenni a hangulatot,

„A csapat erőteljesen és jó munkamorállal edz, hiszek abban, hogy ez ki fog jönni a mérkőzésen is”
– fogalmazott az MTI szerint a szakvezető.

A távirati iroda beszámolójából kiderült, Székely felidézte, hogy míg egy éve abszolút nem ismerték a holland együttest, addig most sokkal precízebb képük van a szombati riválisról, amelyet a kapitány a helyszínen is látott csütörtökön, amikor is Hollandia 84–64-es vereséget szenvedett a szlovákoktól.

„Intenzív, nagyon aktív védekezésre van szükségünk, támadásban pedig nagy sebességgel kell játszanunk ahhoz, hogy a technikai fölényünk érvényesülhessen" – tekintett előre a kapitány a szombaton 18 órakor kezdődő találkozóra.

Az MTI emlékeztet, pénteken (ma) ismételten PCR-teszteket végeztek el a válogatott tagjain, ezeknek még nincs meg az eredményre, ám a keretből mindenki harcra kész és egészséges, így Székely Norbert reményei szerint a lehetőségekhez képest a legjobb csapattal tudnak játszani.

A hírügynökség felidézte: Magyarország a H-csoportban szerepel Hollandiával és Szlovákiával, eddig egy győzelem (73–59 Szlovákia ellen) és egy vereség (66–56 Hollandiától) a mérlege. A nemzetközi szövetség döntésének értelmében úgynevezett buborékban, azaz járványügyi szempontból védett helyen rendezik meg az Eb-selejtezők novemberi mérkőzéseit. A magyarok triója Amszterdamban szerepel.

KOSÁRLABDA
NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ

H-CSOPORT (Amszterdam)
Szombat, 18.00:
Magyarország–Hollandia (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik