Női kosár Eb: az MKOSZ elnöke elégedett a válogatottal

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.06.21. 15:49
Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke elégedett a női válogatott Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményével, egyúttal úgy véli, a kedden egy ponttal elbukott, a negyeddöntőbe jutásért vívott meccsen sem hagyott kívánni valót maga után a csapat.

A sportvezető az MTI-nek szerdán azt emelte ki, hogy a csehországi kontinensviadal előtt legalább egy győzelem volt betervezve, illetve a továbbjutás a csoportból, így a célt sikerült teljesítenie az együttesnek. Szerinte a játékosok között jó volt a kohézió, egységes csapatot alkottak, ami örömteli.

A nemzeti csapat a pénteken kezdődött Eb-n csoportjában előbb kikapott a spanyoloktól, majd legyőzte a cseheket, s ezzel egyben a továbbjutását is biztosította. Zárásként hétfőn Stefan Svitek együttese sima vereséget szenvedett az ukránoktól a kvartettben, majd kedd este elképesztően szoros végjáték után egyetlen ponttal kikapott Olaszország legjobbjaitól.

„Az olaszok elleni meccsen tudtuk, mit kell tennünk, ugyanakkor ilyen szoros mérkőzésre nem számítottunk, mint ahogy a riválisunk sem – jegyezte meg az elnök, aki szerint a védekezés kiváló volt, a helyzetkihasználás viszont rossz. – Mindkét válogatottnak az volt a célja, hogy visszakerüljön a kontinens elitjébe, ez most az olaszoknak sikerült.”

Szalay Ferenc úgy véli, a szövetségi kapitány kiválóan dolgozott, mint mondta „jó helyre került a bizalom”.

A játékosok közül Fegyverneky Zsófia, Krivacsevics Tijana és Határ Bernadett teljesítményét emelte ki. Vandersloot Courtneyt ugyanakkor fáradtnak látta az elnök, aki szerint ez a hosszú török és amerikai szezon miatt lehetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik