NBA: száguld a Heat és a Bucks, furcsa végjáték Portlandben

Vágólapra másolva!
2017.03.12. 10:26
null
A Miami Heat rangadót nyert a Toronto ellen
Két nap alatt másodszor nyert nagy hátrányból a keleti második helyre zárkózó Washington, a Torontót is lejátszotta a Miami, a Milwaukee pedig zsinórban hatodik győzelmét aratta – mindhárom keleti csapat remek formában van, bár a Wizards győzelmét egy játékvezetői hibának is köszönheti. Három vereség után újra nyert a Cleveland, a Spurs húzta be a GSW elleni roncsderbit, Anthony Davis elképesztő estéjével verte a Charlotte-ot a Pelicans, lenyomta a Jazzt az OKC, a Memphis pedig az Atlantának sem okozott gondot – ismét eseménydús volt az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) játéknapja.

 

Oklahoma City Thunder–Utah Jazz 112–104

Chamberlain letudva. Idei 32. tripla-dupláját szállította Russell Westbrook, amivel megdöntötte a legendás Wilt Chamberlain 1967–1968-as egyéni csúcsát – ligaszinten már csak Oscar Robertson van előtte, aki 1961–1962-ben 41 tripla-duplát gyártott egy idény alatt. Westbrook most 33 ponttal (9/26 mezőnyből, 3/10 tripla, 12/13 büntető), 11 lepattanóval és 14 gólpasszal húzta csapatát, védekezésben is aktív volt (2-2 labdaszerzés és blokk), vezérletével gyakorlatilag végig kontrollálták az összecsapást a hazaiak – Oladipo kintről, Kanter és Gibson bentről hozta a pontokat, a második félidő elején pedig a húszat is elkerülte a különbség. A szép győzelemmel a Thunder hatodik Nyugaton, legközelebb szerda hajnalban, Brooklynban lép pályára.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Csődött mondott a kezdő. Rudy Gobert és Derrick Favors sem lépett pályára a vendégeknél, ez pedig el is döntötte a találkozó kimenetelét – nem csak hogy nem tudták őket pótolni minőségben, de a matchupot tekintve is esélytelennek bizonyultak. Nem fogadta érdemi rim protector a betörő Westbrookot és nem volt megfelelő játékos, aki tartotta volna a lépést az Adams-Gibson-Kanter trióval a palánk alatt, a kezdőötösből senki nem érte el a tízpontos határt és csak a padról 43 egységet hozó Exum-Burks hátvédpárosnak köszönhették, hogy nem lett kiütéses a vereség. Quin Snyder érezhetően nem erőltette meg most csapatát, Gordon Hayward is csak 21 percet játszott, kedd hajnalban már a Clippers ellen rangadózik a társaság.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 33/9, Oladipo 22/9, Kanter 16
A Jazz legjobb dobói:
Exum 22/3, Burks 21/9, Lyles 10/6

Los Angeles Clippers–Philadelphia 76ers 112–100

Az utolsó negyed. Három játékrészen keresztül nem talált ellenszert a Clippers, vezetett a Philly, a hazai kispad nem tudott sokat hozzátenni és védekezésben is rendre hibázott Doc Rivers alakulata. A záró etap elején aztán jött egy jobb periódus, egymás után többször is megállították a Sixerst, produkáltak egy 10-0-s rohamot, ez pedig megadta a kellő lökést, innentől nem adták ki a kezükből a vezetést, sőt, tovább növelték az előnyt – ezzel a futással megtörték a vendégek ellenállását és végül hozták a kötelezőt. Chris Paul (30 pont, 4/4 tripla) és DeAndre Jordan (19 pont, 20 lepattanó, 3 blokk, 6/7 mezőnyből, 7/10 büntető) villogott, de Blake Griffin (15 pont, 10 pattanó, 6 gólpassz) is megtette a magáét – a fontos győzelem után egy meccsre megközelítették a Jazzt a nyugati negyedik-ötödik helyen. Érdekesség: a Los Angeles 14-2-vel rajtolt, azóta viszont egy 50 százalékos csapat, amely 26–24-et hozott – az All-Star óta mindenki egészséges, de csak 5-5-öt produkáltak a gálát követően.

Ez már egy másik Philly. Ugyan többek között Embiid, Simmons és Henderson is hiányzott a vendégeknél, Saric sem játszott igazán jól, de így is volt tartásuk és partiban voltak a jóval esélyesebb Clippersszel három negyeden keresztül. A labda szépen járt, ötös poszton pedig hozták a pontokat, Okafor 16 egysége mellett a padról beszálló Holmes 24-et tett hozzá, a McConnell-Rodriguez irányítópáros 18 gólpasszt osztott szét, ültek a játékaik. A záró etap elején hiányzott valaki, aki kicsit megtolja a szekeret, valaki, aki egyénileg képes hozzátenni, itt elúszott a meccs, de Blake Griffin szavai egyértelműek: „Ha azt hiszed, hogy megverheted őket úgy, mint az utóbbi években, akkor ki fogsz kapni.”

A Clippers legjobb dobói: Paul 30/12, Jordan 19, Griffin 15
A 76ers legjobb dobói:
Holmes 24/6, Saric 16/6, Okafor 14

Detroit Pistons–New York Knicks 112–92

Jó rajt, jó befejezés. Valósággal berobbant a meccsbe a Pistons, a kezdőbe legutóbb visszatérő Tobias Harris lubickolt, akárcsak Andre Drummond, vezérletükkel pedig már az első negyedben 18 (!) pontos előnybe kerültek a hazaiak. Ez természetesen alapjaiban határozta meg a folytatást, de lezárni nem tudták a kérdéseket, stabilizálta magát a New York és látótávolságon belül maradt, sőt, a harmadik negyedben öt pontra zárkózott fel. A záró etapban aztán ismét feljebb kapcsoltak Morrisék és egy 15-4-es futással végleg eldöntötték a győztes kilétét – Harris végül 28 ponttal zárt, de mellette az említett Drummond (24 pont, 10/12 mezőnyből, 15 lepattanó), illetve Reggie Jackson (19 pont, 4/6 tripla, 8 gólpassz) is kiemelkedően játszott. A Detroit február eleje óta 12-6-os mérleget hozott és fél meccsre megközelítette a keleti hatodik Indianát.

Legyen vége a szezonnak. Nagyjából ezt érezhetik a legtöbben New Yorkban, az idei projekt kijelenthetően bedőlt – Joakim Noah hosszú időre megsérült, az elképzelt játékrendszer egyáltalán nem működik és változtatni sem tudtak, gyakorlatilag nem fejlődtek semmit október óta. Carmelo Anthony rémesen passzív és haszontalan volt ezen az estén, Derrick Rose is gyengén játszott, így bár volt tartásuk és visszajöttek 18 pontos hátrányból, újabb vereséget szenvedtek. Ezzel hat és fél meccs a hátrányuk a nyolcadik helyhez képest, de hárman is remek formában vadásznak még erre a pozícióra hátulról, 16 találkozó alatt most már csoda kellene ahhoz, hogy a Knicks ott legyen a rájátszásban.

A Pistons legjobb dobói: Harris 28/9, Drummond 24, Jackson 19/12
A Knicks legjobb dobói:
Porzingis 18/9, Hernangomez 14, Anthony 13/9, Lee 13/6

Charlotte Hornets–New Orleans Pelicans 122–125 – hosszabbítás után

Davis ezt most intézte. Ezúttal sem működött a születésnapos Anthony Davis és DeMarcus Cousins párosa, de utóbbi végül csak 25 percet töltött parketten faultgondok miatt, előbbi pedig nemes egyszerűséggel megnyerte a találkozót. Davis 46 ponttal (18/31 mezőnyből, 4/5 tripla) és 21 lepattanóval zárta az összecsapást, hihetetlen teljesítményének értékét pedig tovább növeli, hogy ennek javát clutch helyzetben szerezte: a negyedik negyedben 15, a hosszabbításban kilenc egységet pakolt be a Charlotte gyűrűjébe. Kolosszális estéje győzelmet ért a New Orleansnak, ezúttal Holiday (15 pont, 13 gólpassz) mellett a Crawford-Hill párostól érkezett támogatás kintről, de meg kell említenünk, hogy Cousins egészen pocsék meccset játszott és a negyedik negyed harmadik percétől kezdve nem is láttuk a pályán – végül nem adott interjút senkinek, rendkívül frusztráltnak tűnt végig.

Hiányoztak a triplák. Az utóbbi meccseken a kinti dobásokkal törték meg az ellenfeleket a hazaiak, most azonban nem nagyon találták ezeket – Walker és Batum együtt 8/28 (!) hármast értékesített és csapatszinten is 30% alatt maradt a társaság. Ezek a triplák nagyon hiányoztak, mert a rendes játékidő és a hosszabbítás végén is megvolt az esélyük a győzelemre a Pelicans hibái nyomán, de egyikkel sem tudtak élni, miközben a túloldalon a kintről sokszor veszélytelen vendégek 14 hármast süllyesztettek el és végül behúzták a találkozót. Ilyen vereségek nem nagyon férnek bele a Charlotte-nak, mert a riválisok elképesztő formában vannak, kedd hajnalban mindenesetre kulcsfontosságú derbit vív az együttes a Chicago ellen.

A Hornets legjobb dobói: Williams 27/6, Walker 24/12, Batum 24/12
A Pelicans legjobb dobói:
Davis 46/12, Crawford 19/15, Hill 16/6

Orlando Magic–Cleveland Cavaliers 104–116

Újra nyert a bajnok. Nem játszott igazán jól, de három vereség után most hozta a kötelezőt a címvédő, mindenesetre az utóbbi időben közel sincs akkora pánik, mint a januári gyenge időszak idején volt - LeBron James és Tyronn Lue is arról beszélt, hogy be kell építeni a játékosokat, ami időbe telik. James egyébként idei kilencedik tripla-duplájával (24 pont, 8/14 mezőnyből, 12 lepattanó, 13 gólpassz) állt a gárda élére, de most rajta kívül még hatan elérték a tízpontos határt, ami az előző meccsekhez képest üdítően hatott - JR Smith már bevert három triplát és Deron Williams is jól mozgott. Ezzel együtt azonban még a negyedik negyed nagy részében is csak hat-nyolc pont volt a különbség, csak az utolsó percekben biztosította be sikerét a Cavs, így nem tudott pihenni a kezdő a ma esti, Houston elleni rangadó előtt.

Vucsevics visszatért. Az előző négy találkozót Achilles-sérülés miatt kihagyta az Orlando centere, visszatérése azonban rögtön nagyon meglátszott a gárda játékán - húsz ponttal és 16 lepattanóval jelentkezett 28 perce alatt. A kinti dobások azonban megint hiányoztak, amíg a Cavs bevert 15 hármast, addig a Magic 4/21-et, így pedig nehéz volt tartani a lépést - a kevesebb eladott labda, a jobb büntetőzés és a több támadópattanó segített, de végül nem bizonyult elégnek. Ezúttal Elfrid Payton is nagyon gyenge napot fogott ki, a padról sem érkezett érdemi támogatás, így pedig ha nem is simán, de végül elbukott a társaság, amely most hárommeccses nyugati túrára indul.

A Magic legjobb dobói: Vucsevics 20, Gordon 16, Fournier 15/6
A Cavaliers legjobb dobói:
James 24/6, Irving 22/6, Shumpert 15/9

Milwaukee Bucks–Minnesota Timberwolves 102–95

Nincs megállás. Zsinórban hatodik győzelmét könyvelte el az óriási formában lévő Milwaukee, amely ezen az estén is azt a kiegyensúlyozott támadójátékot hozta, amivel korábbi sikereit aratta. Antetokounmpo és Middleton igyekezett bontani a védelmet, Dellavedova és Snell négy-négy triplát vert be a kiosztásokból, a palánk alatt pedig Monroe és Henson hozta a pontokat – összesen heten érték el a tízpontos határt, ami főleg úgy nagyszerű, hogy csak nyolcan játszottak öt percnél többet. Emellett az említett Antetokounmpo-Middleton páros elég jól levette Andrew Wigginst védekezésben és hátul csapatszinten is végig stabilak tudtak maradni, így-egy két futást leszámítva inkább az ő akaratuk érvényesült – a záró etapban folyamatosan őrizték párpontos előnyüket, így Brogdon, Beasley, Parker és Teletovics nélkül is hozták a W-t.

Nem volt kiegyensúlyozott a Minnesota. Rosszul kezdte a meccset a Wolves, majd egy jobb időszak után rosszul zárta az első félidőt, végül rosszul kezdte a negyedik negyedet – ez utóbbi megpecsételte a gárda sorsát, az itt beszedett hátrányt már nem tudták eltüntetni. Karl-Anthony Towns dominált (35 pont, 14/21 mezőnyből, 14 lepattanó), de mellette csak Ricky Rubio (22 pont, 8 gólpassz) emelhető ki, csapatként egyáltalán nem voltak stabilak, ez pedg nem fért bele – az utolsó szűk három percben ráadásul nem tudtak pontot szerezni, csak akkor, amikor már eldőlt a találkozó. Ezzel a vereséggel most távolodtak a playofftól, nagyon nagy utolsó egy hónapra van szükségük, ha oda akarnak érni a nyugati nyolcadik helyre.

A Bucks legjobb dobói: Snell 19/12, Antetokounmpo 18, Dellavedova 16/12
A Timberwolves legjobb dobói:
Towns 35/9, Rubio 22/6, Wiggins 11

Miami Heat – Toronto Raptors 104–89

Ez egy playoff-csapat. A szezon első felét 11–30-cal zárta a Miami, azóta viszont elképesztő teljesítményt nyújt, 21-4-es mérleget hozott a gárda és már csak két győzelemre van az 50 százaléktól – lassan két hónapja parádéznak Waitersék, de a riválisok jó formája miatt továbbra is csak kilencedikek Keleten. Ezúttal a tavalyi keleti döntős, jelenleg negyedik, igaz, Kyle Lowry-t nélkülöző Torontót játszották le a pályáról, az érdemi kérdésekre egy félidő alatt választ adtak – szenzációs védekezéssel és kiegyensúlyozott támadójátékkal építettek fel 18 pontos előnyt, amit könnyedén megtartották a fordulás után is. Goran Dragic egy könyökös miatt ekkor már nem is játszott, de harminc percnél többet egyébként is csak Waiters és Whiteside töltött parketten – ez nem is baj, hiszen alig néhány óra múlva, ma este a Pacers ellen vívnak már kulcsfontosságú derbit.

Ennél azért több kell. Kyle Lowry nyilvánvalóan nagyon hiányzik a Raptorsnak, főleg támadásban, mert így DeMar DeRozanra túl nagy teher hárul, amit komolyabb védekezés ellen nem igazán bír el, de így sem túl szép, hogy milyen zuhanórepülésben vannak a kanadaiak – az utóbbi 25 meccsből 15-öt elvesztettek, persze ez még bőven Lowry-val a fedélzeten kezdődött. Ezúttal is teljesen reménytelen támadójátékot mutattak be, csapatszinten két (!) hármast süllyesztettek el és bőven 40% alatt tüzeltek mezőnyből, így pedig már csak egy meccs az előnyük az Atlanta előtt – kedd hajnalban már nyerniük kell a Dallas ellen.

A Heat legjobb dobói: Waiters 20/12, T. Johnson 16, Dragic 15/3
A Raptors legjobb dobói:
DeRozan 17, Powell 14, Wright 13

San Antonio Spurs–Golden State Warriors 107–85

Roncsderbi. Pihentetés és sérülések miatt a meccsre rengeteg pénzért kilátogató nézők nem éppen azt kapták, amit szerettek volna, Steve Kerr kiültette a fáradt és pocsék formában lévő Curry-Thompson-Green-Iguodala sort, Gregg Popovich-nál pedig Leonard, Parker, Aldridge és Murray hiányzott, igaz, közülük többen is sérülés/betegség miatt nem léptek pályára. A B-csapatok meccsét végül könnyedén hozta a Spurs, a texasiak padja jóval mélyebbnek bizonyult, hiszen például Pau Gasol vagy Manu Ginobili még így is csak a második sorból érkezett, így félidőben kereken húsz pont volt a különbség. A vendégeknél Ian Clark szórta meg magát és hozott egy 36 pontos estét (15/21 mezőnyből, 3/3 tripla), rajta kívül pedig Matt Barnest érdemes megemlíteni, de a Warriors ezúttal teljesen esélytelennek bizonyult.

Fél meccs. Ennyire csökkent a különbség a csapatok között Nyugat és a liga első két helyén, így a Golden State-nek nagyon össze kell kapnia magát, ha meg akarja őrizni listavezető mivoltát – a felek még egyszer találkoznak majd, akkor is San Antonióban és a GSW akkor is egy back-to-back második felén fog pályára lépni. A Warriors 16, a Spurs 17 meccset játszik még, előbbinél Kevin Durant, utóbbinál pedig lehet, hogy LaMarcus Aldridge (szívritmuszavar) hagy ki huzamosabb időt – az mindenesetre már biztos, hogy köztük fog eldőlni az alapszakasz első helyének sorsa.

A Spurs legjobb dobói: Mills 21/15, Anderson 13/3, Bertans 13/9
A Warriors legjobb dobói:
Clark 36/9, Barnes 14/6, Pachulia 11

Memphis Grizzlies–Atlanta Hawks 90–107

Gyorsan eldöntötte a Hawks. Csak amiatt látszott, hogy back-to-back játszik az Atlanta, hogy Dwight Howard pihenőt kapott a stábtól – az első negyedben földbe állították a felforgatott kezdőötössel próbálkozó Memphist, 18 pontos előnnyel zártak, innentől végig kézben tartották a meccset. Paul Millsap (16 pont, 11 pattanó, 6 gólpassz) és Dennis Schröder (16 pont, 7 pattanó, 8 gólpassz, 3 szerzett labda) adta a ritmust, a két swingman, Bazemore (15 pont, 6/10 mezőnyből) és Taurean Prince (17 pont egyetlen rontott dobással) pedig jól élt a kínálkozó lehetőségekkel. Meg kell említenünk a nemrég igazolt Jose Calderont, aki 14 pontot termelt, így Schrödert nyugodtan lehetett pihentetni – összességében nagyon sima győzelmet húzott be az Atlanta, zsinórban harmadik sikerükkel felzárkóztak a keleti 4. Torontóra.

Lassan lehet hátrafelé nézni. Sorozatban ötödik buktáját nyelte le a Grizzlies, és bár a 8. helyért csatázók még legalább 5 győzelemre vannak, ha ilyen formában teljesítenek Conley-ék, akkor még a zsinórban hatodik playoff-szereplés is veszélybe kerülhet. Ma is csak JaMychal Green (20 pont, 11 pattanó) és Mike Conley (16 pont, 5 gólpassz, 5 szerzett labda) dicsérhető, Marc Gasolnak momentuma sem nagyon volt, Chandler Parsons pedig lassan indokolatlanul sokat van pályán – már amikor éppen játékra alkalmas az állapota. A Grizzlies védekezése jelenleg romokban hever, és sajnos a triplaesőben sem bízhatnak, ahhoz nem jár elég jól a labda - ma egy 5/29-et rittyentettek kintről, ezzel manapság már nehézkesen lehet nyerni.

A Grizzlies legjobb dobói: Green 20/3, Conley 16/3, Wright 10
A Hawks legjobb dobói:
Prince 17/9, Schröder, Millsap 16/3-16/3

Dallas Mavericks–Phoenix Suns 98–100

Rick Carlisle ezt benézte. A Dallas kiváló edzője magára vállalta a vereséget, mivel nem állított két védőt Devin Bookerre, aki így köszönte szépen, és 36 pontot termelt, közte a győztes kosarat – ami természetesen olyan szituációból született, ahol Wes Matthewsnak egyedül kellett szembenéznie vele. Ugyanakkor támadásban sem villogott a Mavs – Dirk Nowitzkiról mintha lekerült volna a 30 ezres határ elérését jelentő teher, ma 10/14-gyel célzott mezőnyből, a többiek viszont nem nagyon találták el a berendezést. Matthews és Curry borzasztó volt, Harrison Barnes csak egy fokkal jobb náluk, a kispadról Devin Harrist leszámítva sem nagyon jöttek a pontok, a végjátékban pedig Booker elintézte őket. Nagyon kellett volna ez a siker, mert a táblázaton előttük álló Nuggets nyert...

Kobe Bryant nyomdokain. Alig 20 éves Devin Booker, de a játéka már nagyon hasonlít a Lakers ikonjához, és a higgadtsága is alakul – a meccs után elmondta, hogy edzője kérdése ellenére nem kért elzárást, mert látta, hogy egész meccsen nem kettőzték be, ezért inkább azt választotta, hogy egy-egyben oldja meg a nehéz középtávolit. Mellette azért ki kell emelni TJ Warrent (16 pont, 8 pattanó) és a padról ismét remeklő Alan Williamst (10 pont, 5/7 mezőnyből, 5 pattanó, 2 blokk), nélkülük ez a siker nem lett volna meg – de a teljes csapat dicséretet érdemel, mert nagyon keményen védekeztek, különösen az ellenfél gyors kisemberei ellen.

A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 23/3, Barnes 23, Harris 14/9
A Suns legjobb dobói: Booker 36/6, Warren 16, Bledsoe 12/3

Portland Trail Blazers–Washington Wizards 124–125 – hosszabbítás után

Markieff Morris miatt szabályváltozás jöhet? A Wizards kiscsatár-erőcsatára jegyezte a győztes kosarat, ugyanakkor a dobás előtt kilépett a pályáról – a játékvezetők azonban nem vették észre, ilyen esetet pedig a hosszabbításban nem lehet videón visszanézni. A sporik azelőtt nem sokkal sem álltak a helyzet magaslatán, mivel a Wizards edzőjének, Scott Brooksnak a pályára kellett szaladnia, hogy észrevegyék az időkérését, illetve Lillardot sem teljesen szabályosan blokkolta Wall 124–123-as állásnál. Sajnos ezzel kellett kezdeni az összefoglalót, pedig a meccs egyébként is emlékezetes lett volna. A Portland hátvédduója, McCollum és Lillard parádézott, McCollum az első három negyedben, Lillard pedig a negyedikben és a ráadásban csillogott. Igazi hullámvasút-meccs volt, a Blazers 70-49-re vezetett a félidőben, és még a negyedik negyed derekán is masszív előnyben voltak. Bár a Wizards hosszabbításra mentett, de a hazaiak ott végig bízhattak Lillardban – a végjáték eseményei alapján pedig minimum ők az erkölcsi győztesek, bár ez nem nagyon vigasztalja majd őket, ha esetleg ezen a sikeren múlik a playoffjuk...

A Wizards megragadta a szerencséjét. Az első félidőben mintha pályán sem lettek volna a vendégek, akiknek pedig nagyon kellett ez a győzelem, hiszen élet-halál csata van a keleti 2-5. helyen. Fordulás után aztán belelendült John Wall és Bradley Beal, felvették a kesztyűt a Lillard-McCollum duóval, ráadásul Otto Porter is rendszeresen hozzá tudott szólni, Gortatról és Morrisról nem is beszélve –utóbbi három játékos egyébként 36 lepattanót szedett le, ami fontos faktor volt a sikerben. A kispadról most nem sok plusz érkezett, Bogdanovic 11 pontja mellett gyakorlatilag semmi, a második sorok csatáját egyértelműen a 14 pontos Crabbe-t és 11 pontos Aminut felvonultató Blazers nyerte – de összességében a Wizards minden dicséretet megérdemel, mert óriási hátrányt dolgoztak le és tettek azért, hogy a végén szerencséjük lehessen. A sípot nem nekik kell megfújniuk...

A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 34/15, Lillard 33/12, Harkless 15/3
A Wizards legjobb dobói:
Wall 39/9, Beal 26/15, Porter 18/6

Sacramento Kings–Denver Nuggets 92–105

Több nyúl volt a vendégek cilinderében. Gary Harris (24 pont, 10/15 mezőnyből) és Nikola Jokics (20 pont, 14 pattanó) jó játékával végig jobban állt a Denver, ráadásul a padról Mason Plumlee (8 pont, 8 gólpassz, 7 pattanó, 3 blokk) parádézott és Gallinari sem volt rossz – mégis, ez lehet, hogy nem lett volna elég, mert Wilson Chandler és Jameer Nelson borzasztóan játszott. Mike Malone a végén váltott az újonc Jamal Murray-re, akiről tudható, hogy nem egy szívbajos játékos – most is remekelt, a negyedik negyedben 11 pontot szórt be. A Nuggets így végül sima győzelmet aratott, és őrzi a nyugati 8. helyet.

A Kings mindent megtett. Harcosan védekezett a Sacramento, Nikola Jokicstól szépen elvették a passzlehetőségeket, közel sem volt olyan folyékony a vendégek támadójátéka, mint általában. Cauley-Stein és Koufos energiáit azonban ez fel is emésztette, így támadásban elsősorban a kinti dobásokra támaszkodhattak, azonban Hield, Afflalo és Tyreke Evans ebben nem sok segítséget kapott. Talán Ben McLemore most jól jött volna, de őt nem vetette be a Kings stábja, így a végén csak asszisztálni tudtak Murray negyedik negyedéhez.

A Kings legjobb dobói: Hield 17/9, Evans 16/6, Cauley-Stein 13
A Nuggets legjobb dobói: Harris 24/6, Jokics 20/3, Gallinari 15/3


NBA, ALAPSZAKASZ
Charlotte Hornets–New Orleans Pelicans 122–125
Orlando Magic–Cleveland Cavaliers 104–116
Miami Heat–Toronto Raptors 104–89
Milwaukee Bucks–Minnesota Timberwolves 102–95
San Antonio Spurs–Golden State Warrioirs 107–85
Dallas Mavericks–Phoenix Suns 98–100
Memphis Grizzlies–Atlanta Hawks 90–107
Portland Trail Blazers–Washington Wizards 124–125 hosszabbítás után
Sacramento Kings–Denver Nuggets 92–105

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik