NBA: megállapodtak, újra együtt a liga „álompárosa”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.28. 12:08
null
Miami után újra egy csapatban pattogtatja a labdát LeBron James (balra) és Dwyane Wade (Fotó: AFP, archív)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Cleveland Cavaliersnél folytatja pályafutását Dwyane Wade.


A 35 éves kosaras néhány napja bontott szerződést a Chicago Bullsszal – az egyezség megkötésének érdekében a kontraktusából hátralévő 23.8 millió dolláros fizetéséből 8 millióról lemondott.

Korábban a Miami Heatet, továbbá az Oklahoma City Thundert és a San Antonio Spurst is a lehetséges célpontok között emlegette Wade jövőjével kapcsolatban az amerikai sajtó, de a befutó a Cleveland Cavaliers lett – a sztár egy évre kötelezte el magát a Cavshez (ez idő alatt 2.3 millió dollárt kereshet a 2016-os bajnoknál), amelynél ismét együtt játszhat LeBron Jamesszel, akivel 2010 és 2014 között a Heatnél már csapattársak voltak, és két bajnoki gyűrűt nyertek fejenként.

A hátvédet 2003-ban draftolta a floridai együttes, amelyet 2006-ban is a csúcsra vezetett – akkor őt választották a döntő legértékesebb játékosának. Három bajnoki cím és 12 All-Star-tagság után lemondott róla a Heat, így 2016 nyarán került szülővárosa csapatába, a Bullsba.

Wade a Bikáknál az újoncszezonja utáni legrosszabb idényét produkálta, ám még így is 18.3 pontot, 4.5 lepattanót és 3.8 gólpasszt átlagolt 60 alapszakaszmeccsen. A már szemlátomást leszálló ágba kerülő klasszis is óriási segítséget nyújthat barátjának, Jamesnek abban, hogy ismét bajnok legyen a Cavs, amely ezzel az igazolással már talán az egész liga legerősebb keretével rendelkezik.

A Cavaliers edzőtáborába meghívott kerete
Irányítók: Isaiah Thomas, Derrick Rose, José Calderon, Kay Felder
Hátvédek: Dwyane Wade, J. R. Smith, Kyle Korver, Iman Shumpert, John Holland
Kiscsatárok: LeBron James, Jae Crowder, Jeff Green, Richard Jefferson, Cedi Osman
Erőcsatárok: Kevin Love, Channing Frye
Centerek: Tristan Thompson, Ante Zizic, Kendrick Perkins, Edy Tavares

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik