NBA: hatalmas dráma, a Cavaliers a végén nyert a szuperrangadón

Vágólapra másolva!
2016.12.25. 23:22
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) vasárnapi csúcsmérkőzésén a Golden State Warriors szinte végig vezetett, mégis 109–108-ra kikapott a Cleveland Cavaliers ellen. A korábbi meccsen a Boston Celtics 119–114-re nyert a New York Knicks otthonában, a San Antonio Spurs pedig 19 ponttal győzte le a Chicago Bullst.

Igazi szuperrangadóra volt kilátás, mivel az elmúlt két szezon bajnoka, Kelet és Nyugat listavezetője, a liga jelenlegi két legjobb csapata, vagyis a Cleveland Cavaliers és a Golden State Warriors feszült egymásnak.

Mindkét csapat rengeteg hibával játszott a szoros eredménnyel záruló első negyedben, a másodikban aztán hiába húzott el 49–38-ra a Warriors, a Cavaliers lépést tartott ellenfelével.

A harmadik negyedben ismét növelte előnyét a GSW, ennek ellenére a játékrész hőse LeBron James volt, aki 16 ponttal – ebből négy tripla – tartotta életben csapatát.

Az utolsó negyed hatalmas küzdelmet és óriási izgalmakat hozott. Bár a Golden State tovább növelte előnyét, a nagyot küzdő Cleveland Cavaliers két perccel a vége előtt kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte. Stephen Curry a legjobbkor szerezte meg a második tripláját a meccsen, amivel ismét előnyhöz jutottak a vendégek. A slusszpoén azonban hátra volt, Kyrie Irving néhány másodperccel a vége előtt megszerezte a győzelmet csapatának.

Bár a hazaiaknál egyértelműen hiányzott JR Smith tűzereje, a Cleveland Cavaliers így is megnyerte a szuperrangadót – annak ellenére, hogy Kevin Durant még LeBron Jamest is túlszárnyalta 36 pontjával és 15 szerzett lepattanójával.

NBA, ALAPSZAKASZ
New York Knicks–Boston Celtics 114–119
Cleveland Cavaliers–Golden State Warriors 109–108
San Antonio Spurs–Chicago Bulls 119–100
KÉSŐBB
hétfő 2.00: Oklahoma City Thunder–Minnesota Timberwolves
4.00: Los Angeles Lakers– Los Angeles Clippers

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik