Kyrie Irving playoff-karriercsúcsával győzött a Cavs

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2017.05.24. 07:50
null
Kyrie Irving zseniális volt – a Cavaliers a nagydöntő kapujában (Fotó: Twitter)
Már tizenhat ponttal is vezetett a Boston az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjének negyedik meccsén, de a Cleveland az elképesztő estét hozó Kyrie Irving, valamint LeBron James vezérletével a második félidőben fordított és 3–1-es előnyhöz jutott a párharcban. 

 

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, FŐCSOPORTDÖNTŐ
Cleveland Cavaliers (2.)–Boston Celtics (1.) 112–99

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1.

Most a Cleveland jött vissza mélyről. A második negyedben úgy tűnt, hogy kis túlzással el is döntheti a mérkőzést a Boston, hiszen ismét remekül járt a labda Horfordéknál, ültek a dobások, jöttek a jó helyzetek és már tizenhat pontos előnyben is volt a vendégcsapat – ráadásul LeBron James már négy személyi hibával állt. Kyrie Irving azonban betöltötte a tavalyi nagydöntős szoftvert, a félidő utolsó öt percében bevert tizenkét pontot, majd a harmadik játékrészbenkevesebb, mint öt perc alatt egymaga tizenkilenc (!) egységetrámolt be – a fordulás után már ellenállhatatlan volt a Cavs, 17 ponttal nyerte a gárda a harmadik negyedet és a nagyszünetet követően 70 százalék felett (!) dobott mezőnyből. Az sem tudta megállítani a címvédőt, hogy Irving kisebb bokasérülést szenvedett, hiszen az irányító a fájdalmakkal együtt a pályán maradt és végül playoff-karriercsúcsot jelentő 42 ponttal zárt – mellette James is eljutott 34-ig (15 a negyedik negyedben), Kevin Love 17-ig és 17 lepattanóig, a hazai alakulat pedig lenyomta a Bostont és 3–1-es előnybe került.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Izgalmassá tette a Celtics. Az előző találkozó önbizalom-növelő győzelme után ezúttal nagyon határozottan játszott a Boston annak ellenére, hogy a legutóbb remeklő Marcus Smartnak egyáltalán nem ment a dobás – folyamatosan járt a labda, Crowder hozta a kinti tűzerőt és csak egyetlen büntetőt hibáztak. Az első negyedben hamar tíz pont feletti előnyhöz jutott a gárda, de az Irving elleni védekezést ezúttal nem tudták megoldani, az irányító azt csinált, amit akart – Brad Stevens is ezt emelte ki a meccs végén, ezen úszott el a győzelmük. A második félidőben már nem tudták tartani a lépést, föléjük nőtt a Cleveland, de bizakodásra adhat okot, hogy mindkét idegenbeli meccsükön partiban voltak a címvédővel, egyszer pedig nyertek is, méghozzá Isaiah Thomas nélkül – most otthon lépnek pályára a kiesés elkerüléséért és a sorozat nyújtásáért.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 42/12, James 34/3, Love 17/9,
A Celtics legjobb dobói: Bradley 19/3, Crowder 18/12, Horford 16/3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik