Kosárlabda: ünnep korszakos játékosok körében

Vágólapra másolva!
2022.09.17. 18:42
A hagyományos fővárosi streetballeseményen szinte minden korosztály pályára lépett, és látványos bemutatókat is élvezhettek az érdeklődők.
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Földi Imre)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Földi Imre)

Kétféle időjárás vált megszokottá a szeptemberi budapesti, rendre a Hősök terén megrendezett streetballgálán, amely 2012 óta van összekötve a Magyar kosárlabdázás napjával. Az egyik opció, hogy legalább 25 fok van és tűző napsütés, a másik, hogy legfeljebb 18 fokot mutat a hőmérő higanyszála, s hol szitál, hol erősebben rákezd az eső – átmenetet ritkán tapasztalhatunk, vagy lehet, hogy csak a konstans nagyszerű hangulat sarkall mindenkit szélsőséges véleményre. Idén sajnos az utóbbi verzió, a barátságtalan idő érvényesült, kifejezetten hideg szél fújt, az eső hol csepergett, hol elállt, a felhők nem tágítottak a város felett.

De ez senkinek sem szegte a kedvét, aki valóban fontosnak tartja ezt a nagyszerű rendezvényt: az U11-es korosztálytól kezdve a szeniorokig megannyi korosztályban pattogtattak a kosárlabda szerelmesei. Megmutatta tudását többek között az ukrán U23-as 3x3-as válogatott a nyílt kategóriában, a nőknél a műanyag borításra lépett Károlyi Andrea és Kosjár Katalin, akik – ahogy aktív pályafutásuk során – a veterán-világversenyeken is öregbítik hazánk hírnevét. Balogh Judit, Kiss Lenke, Halm Rolland és sokan mások ugyan nem játszottak, de így is nagyon jó volt találkozni a sportág korszakos magyar egyéniségeivel. Az egyik centerpálya lelátói eközben a Nemzetközi Akrobatikuskosárlabda-kupának köszönhetően teltek meg, amelyen csak ámultak és bámultak a nézők, hasonlóan a zsákolóversenyhez.

A nap házigazdája az idén Euroligát nyerő Sopron Basket csapatkapitánya, Fegyverneky Zsófia volt, és egy nagyon közvetlen korábbi NBA-bajnokot is köszönthettünk szombaton, hiszen tiszteletét tette a nagyszabású eseményen a holland Francisco Elson. A 46 éves, veretes karriert befutó exkosaras 2007-ben a San Antonio Spurs színeiben nyerte meg a tengerentúli ligát, így bizonyára örömmel konstatálta, hogy a 14 év alatti játékosok részvételével megrendezett Junior NBA-finálét a San Antonio Spurs fantázianevű kaposvári fiatalok nyerték meg. Elsont lenyűgözte, mennyien vettek részt a kosárlabdaünnepen, és széles mosollyal tapsolt, amikor szép megmozdulást látott a jövő reménységeitől. Folytatás egy év múlva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik