Kosárlabda: Hanga Ádám távozhat a Barcelonától – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2021.07.02. 11:52
null
Hanga Ádám az idény végén kevés játéklehetőséget kapott (Fotó: AFP)
Bár a korábbi beszámolók szerint 2022-ig (plusz egy év opció) érvényes szerződése van Barcelonában, a bajnoki címet követően távozhat az együttes magyar válogatott kosárlabdázója, Hanga Ádám.

 

 

Az SDNA szerzője nem részletezte az információt, csupán annyit tett hozzá, míg Hanga távozóban van a klubtól, addig a Barcelona Jannisz Papapetru és Nikola Kalinic iránt is érdeklődik.


Az információ megerősíti a június végén a RAC1 katalán rádióadó adásában elhangzottakat, Xavi Ballesteros ekkor arról beszélt, a Barca vezetősége elengedné Hangát, aki a bajnoki címet hozó 2020–2021-es idényben „a korábbiaknál kevesebbet tudott hozzáadni a csapat játékához”.

Korábban a Kezdő5 is foglalkozott a felröppent sajtóhírekkel, kiemelve Sarunas Jasikevicius vezetőedző érkezése óta Hanga valóban jóval kevesebb játéklehetőséghez jut. „A katalán sajtóúgy tudja, hogy Jasikevicius továbbra sem igazán favorizálja Hangát, aki viszont így is rendkívül hasznos volt és kis túlzással bármelyik komoly csapat kapna érte – a Mundo Deportivo szerint három Euroliga-együttes már érdeklődik is iránta. Mindkét helyi médium úgy tudja, hogy a Barca annak ellenére is megválna Hangától, hogy egy év még hátra van a szerződéséből – a Mundo megpendítette, hogy a Real Madridnak éppen rá lehetne szüksége” – írta a lap.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik