Hanga Ádám bajnokként igazolhat a nagy riválishoz (Fotó: AFP)

 

 

A spanyol sajtóban korábban megjelent hírekről, melyek szerint Hanga Ádám a Barcelona mezét a nagy rivális Real Madridéra válthatja már korábban is írtunk. Az Eurohoops most újabb részletekről számolt be a klubváltás kapcsán. A portál információi szerint már csak a hivatalos bejelentés várat magára, Hanga, valamint a Real képviselői egyezségre jutottak egymással: a magyar játékos három évre szóló szerződést köt a klubbal. 

A 32 éves játékosnak eredetileg 2022-ig (plusz egy év opció) érvényes szerződése volt a spanyol bajnok Barcelonával, de Sarunas Jasikevicius vezetőedző az utóbbi hónapokban kevesebb játéklehetőséget adott neki – erről Hanga maga is beszélt a Nemzeti Sportnak, mondván, „nem gondolja fairnek” a döntést –, és a háttérben sejtett feszültség fűti az átigazolási pletykákat.

Az Eurohoops beszámolója szerint a Barcelona felbontotta Hanga szerződését.

A Diario Madridista információ szerint a magyar játékos a barcelonainál kevesebb fizetést kap majd, ám ezt az „áldozatot” örömmel hozta meg azért cserébe, hogy Spanyolországban maradhasson.

A sajtóhírekben egyébként török és olasz érdeklődőkről is lehetett olvasni Hangával kapcsolatban.

Hanga 2017 óta játszott a Barcelonában. A Real a negyedik spanyolországi klubja lehet. Korábban a Manresa és a Baskonia játékosa is volt.