Kosárlabda: Filipovity Márkó Olaszországba szerződött

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2020.07.25. 11:00
null
Filipovity Márkó (sárgában) Olaszországba igazolt (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
A tehetséges magasbedobó, Filipovity Márkó következő klubja a Pesaro lesz, miután a július 31-ig érvényes záradék alapján kilépett a Falco-Vulcano Energia KC Szombathellyel kötött szerződéséből.

Egy év után továbbállt Szombathelyről a magyar válogatott magasbedobó, Filipovity Márkó. A korábban az Alba Fehérvárnál kosárlabdázó játékos eredményes csonka idényt produkált a Falco-Vulcano Energia KC színeiben, megmutatta tudását a Bajnokok Ligájában és csapatával vezette a hazai bajnokságot, amikor az március közepén félbeszakadt, s később sem folytatódott.

Filipovitynak élő szerződése volt, ám július 31-ig kiléphetett a belőle – meg is tette, új állomáshelye az olasz VL Pesaro lesz a következő egy (plusz egy) évben, noha sokáig egy neves német klub is versenyben volt a remek fiatal játékos aláírásáért.

A patinás klubot Scavolini Pesaróként ismerhetik a sportág fanatikusai, 2014-ig hívták így a gárdát, amely 1991-ben az Euroliga negyedik helyén zárt, a legjobb nyolc közé legutóbb 2005-ben jutott be az elitsorozatban. 1988-ban és 1990-ben olasz bajnoki címet ünnepelhetett, kétszer Olasz Kupát is nyert.

A koronavírus-járvány olyan szempontból nem jött rosszul az együttesnek, hogy az olasz bajnokság lefújásának pillanatában a tabella utolsó helyén állt, de mivel nem fejeződött be az évad, megúszta a kiesést. Filipovityon kívül a játékoskeret tagja lesz többek közt a 37 éves argentin legenda, Carlos Delfino, aki 16 évvel ezelőtt Athénban olimpiai bajnoki címet nyert hazája válogatottjával.

A csapatot rutinos horvát szakember, Jasmin Repesa irányítja majd, aki edzőként horvát, olasz és török bajnoki címeket és kupagyőzelmeket is szerzett, tavaly montenegrói kupát nyert a Buducsnoszttal, eredménylistája tehát bámulatos. Vezette a horvát és a bosnyák válogatottat is, tehát az biztos, hogy Filipovity Márkó jó kezekbe kerül Olaszországban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik