Kosárlabda: eltiltották az edzőt, mert 161-2-re nyertek

Vágólapra másolva!
2015.01.17. 14:20
null
159 pontos győzelembe hajszolta tanítványait a középiskolai edző (Fotó: sbsun.com)
Kalifornia történetének egyik legnagyobb különbségű győzelme után sportszerűtlenség miatt két mérkőzésre szóló eltiltást kapott az Arroyo Valley középiskola kosárlabdaedzője – írja a BBC.

 

Michael Anderson „bűne” az volt, hogy egész pályás letámadást alkalmazott a jóval gyengébb ellenféllel szemben, ezáltal megfosztva őket a játék élvezetének lehetőségétől, ami ebben a korban kiemelten fontos. A taktika működött, hiszen az ellenfél két pontot szerezett a mérkőzésen, amelyen a negyedik negyedben már meg sem állították az órát.

Az Arroyo Valley lánycsapata 161–2-re nyert a Bloomington középiskola ellen, a félidőben már 104–1 volt az eredmény. 1982 óta nem dobtak ennyi pontot női kosármérkőzésen az államban. A második félidőben a győztes csapatban csak a cserék játszottak, és egész pályás letámadást sem alkalmazták.

„Nem számítottam rá, hogy ennyire rosszak” – nyilatkozta a lefújást követően a felfüggesztett Anderson.

Az Arroyo a jelenlegi szezonban nyert már 73, 81, 74 és 98 ponttal is, a Bloomington pedig kapott már ki 91 ponttal.

„Ne az én csapatomat sajnálják, hanem a győzteseket. Mert nem a helyes úton járnak, nem azt tanulják meg erről a játékról, ami a legfontosabb” – mondta az első félidőben a félpályát mindössze négy-öt alkalommal átlépő vesztes csapat mestere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik