Kosárlabda: csaknem tízéves börtönbüntetést kértek Moszkvában az amerikai játékosra

MTI/L. M.MTI/L. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.04. 14:59
null
Brittney Griner (Fotó: AFP)
Kilenc és fél éves börtönbüntetést kértek Brittney Griner kétszeres olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázóra, aki februárban drogbirtoklás miatt került rács mögé Moszkvában – írja az MTI.

Nyikolaj Vlaszenko ügyész csütörtökön közölte, hogy szinte a maximális ítéletet kéri a bíróságtólBrittney Grinerre, akiről előzőleg annyit lehetett tudni, hogy akár 10 éves szabadságvesztés is fenyegetheti. Emellett az ügyészség egymillió rubeles (hat és fél millió forint) bírság kiszabását is kezdeményezi.

A négyszeres Euroliga-győztes Jekatyerinburg és a WNBA-s Phoenix Mercury világbajnok centere az orosz fővároshoz közeli Himkiben állt bíróság elé, büntetőpere július elején kezdődött.

A 31 éves Grinert hat hónappal ezelőtt a seremetyjevói repülőtéren állították elő, mivel a táskájában kannabisz tartalmú olajat találtak, amelyet az ügyészség mostani állásfoglalása szerint tudatosan megpróbált elrejteni a hatóságok elől. Az orosz vámhivatal nagy mennyiségű kábítószer csempészete miatt indított eljárást a 206 centi magas kosaras ellen.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik