Kosár: átadták dr. Hepp Ferenc emléktábláját a róla elnevezett rehabilitációs központnál

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.06.04. 16:46
null
Átadták Dr. Hepp Ferenc emkléktábláját Pécsett (Fotó: Nemzeti Kosárlabda Akadémia)
A Nemzeti Kosárlabda Akadémia rehabilitációs és regenerációs központjában megtartották a névadó ünnepséget és emléktábla-átadást, amelyen dr. Hepp Ferenc, a magyar női kosárlabda-válogatott korábbi legendás csapatorvosa előtt tisztelegtek a résztvevők.

A Dr. Hepp Ferenc Rehabilitációs és Regenerációs Központ alapkőletételére 2021. november 2-án került sor, míg az avató ünnepséget pedig idén február 17-én tartották. Vasárnap a magyar női válogatott csapatorvosáról emlékeztek meg a központban. A névadó ünnepség keretében leleplezték és átadták Tóth Zsuzsa szobrászművész alkotását, a dr. Hepp Ferencet ábrázoló emléktáblát.

Dr. Hepp Ferenc tiszteletére közel ötven korábbi sokszoros válogatott női játékos volt Pécsett, akik korábban együtt dolgoztak dr. Hepp Ferenccel. Részt vett többek között Kiss Lenke, Németh Ágnes, Balázs Hajnal, Károlyi Andrea, Kalmár Nagy Dóra és Fegyverneky Zsófia is. Az ünnepség moderátora pedig Gulyás László sportriporter volt.

Az emléktábla átadásának pillanata (Fotó: Nemzeti Kosárlabda Akadémia)
Az emléktábla átadásának pillanata (Fotó: Nemzeti Kosárlabda Akadémia)

„Arról az orvosról, arról a nagyszerű emberről nevezték el ezt a központot, aki minden porcikájában segítőkész volt, s akinek a humorát mindannyian szerettük” – emlékezett vissza Gulyás László.

„Bár egy orvos kapcsán kicsit furcsa kimondani, de mindig jó volt a közelében lenni, mert nagyon pozitív volt a kisugárzása. Ő egy igazi barát volt, akinek az ajtaja a pályafutásunk vége után is nyitva maradt előttünk. Köszönjük Rátgéber Lacinak, hogy róla nevezte el a központot, így kell méltó módon megőrizni egy ilyen kiváló ember emlékét” – mondta a 328-szoros válogatott Kiss Lenke.

Természetesen Rátgéber László is megszólalt: „A doktor úr és én, nos, mi voltunk a rosszcsontok a válogatottnál! Nem mesélhetek el mindent, ami megtörtént, mert úgysem hinnétek el. Nem szeretnék elérzékenyülni, mert úgy kell viselkednünk, ahogy a doktor úr is szeretné: vidámnak kell lennünk! Ezt a rehabilitációs központot dr. Hepp Ferencről neveztük el, de ez rólatok szól, lányok, akik megtöltöttétek szurkolókkal a csarnokokat, akikre Magyarország nagyon büszke lehet. Ti vagytok azok, akik a legjobban szerettétek a Ferit, a Francit, s most egy olyan emberre emlékezünk közösen, aki rengeteget tett a magyar sportért, a magyar kosárlabdáért. Kedves magyar válogatott játékosok, érezzétek magatokat otthon!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik