Kosárlabda: átadták a szövetség új székházát Budaörsön

Vágólapra másolva!
2022.03.22. 14:32
null
Fotó: Csudai Sándor, origo.hu
Ünnepélyes keretek között átadták a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) új, budaörsi székházát.

 

A keddi eseményen Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke köszöntőjében történelmi pillanatnak nevezte a Magyar Kosárlabdázás Házának a megnyitását.

„Tíz éve a költségvetésünk 198 millió forint volt, és 22 ezer sportoló tartozott hozzánk. Most 90 ezer sportolónál tartunk, ennek a fele gyermek, az MKOSZ mögött pedig 150–200 támogató cég és szervezet áll. Az elmúlt évtizedben csaknem 200 milliárd forint folyt be a szövetséghez a társasági adóból, most pedig új otthonra leltünk”
– sorolta Szalay Ferenc.


Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára elsőként a megalapításának 80. évfordulóját ünneplő kosárszövetséget köszöntötte.

„Boldog születésnapot a nyolcvanéves magyar kosárlabdának, amelyben az egyik legnagyobb sportlétesítmény-fejlesztés zajlik, többek között a TAO-támogatásnak is köszönhetően”
– tette hozzá.

Andreas Zagklist, a nemzetközi szövetség (FIBA) főtitkára kiemelte, nagy nap ez a magyar és a nemzetközi kosárlabda számára.

„Magyarország 1935 óta tagja a most 90 éves FIBA-nak, és 10 Európa-bajnoki érme mellett úttörő szerepet játszik a 3x3-as szakág fejlődésében is. A FIBA elismerésül tavalytól három éven át korosztályos vb-ket bonyolít le Debrecenben, ahol az idén a női U17-es mezőny találkozik"
– fejtette ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik