Kosárlabda: akrobatikus show-műsort rendeznek a Hősök terén

Vágólapra másolva!
2022.09.14. 08:39
Jelenleg a világon egy kínai színházban, valamint Las Vegasban, a világhírű Cirque du Soleil színpadán látható állandó műsorként akrobatikus kosárlabda show. Szeptember 17-én, a Magyar Kosárlabdázás Napján hét akrobatikus kosárcsapat versenyét lehet ingyenesen megtekinteni Budapesten, a Hősök terén.

Negyedszer rendezik meg a BuDUNKpest fantázianevű akrobatikus kosárlabdakupát, amelyen három profi és négy amatőr csapat mutatja be legjobb versenyszámait. A szereplők ennek keretében látványos ugrásokkal, szaltókkal, labdapasszokkal repülnek el a kosárpalánkig. Számukra ez verseny, a nézők számára pedig egy látványos, különleges előadás, ahol a zene és a tánc is fontos szerepet kap.

„Az akrobatikus kosárlabda attól különleges, hogy kortól és sport érdeklődéstől függetlenül vonzza a közönséget, akik sosem látnak két ugyanolyan versenyszámot. Ez így volt már a nyolcvanas évek elején is az USA-ban, amikor ez a sportág kialakult. Ám még mindig Magyarország az egyetlen hely a világon, ahol ebből nemzetközi verseny van, így a világ legjobb csapatait láthatja nálunk a közönség. Az idei verseny csúcspontja az, hogy személyesen lesz velünk a világ első akrobatikus kosarasa, Ty Cobb, aki a hetvenes évek végén kitalálta ezt a sportágat az USA-ban” – fogalmazott Takács Áron, BuDUNKpest főszervező.

A 2019-ES VERSENY VIDEÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik