Kosár: sikerapukaként járt Debrecenben az NBA-veterán

BARANYI KRISTÓFBARANYI KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2022.07.19. 09:40
null
Zach Randolph akcióban (Fotó: AFP)
Szűk három évvel ezelőtt még az NBA magasembereit riogatta, mostanra azonban lánya lelkes szurkolójává szelídült a Memphis Grizzlies korábbi kiválósága, Zach Randolph.

 

– A vasárnap világbajnoki címet nyerő amerikai U17-es leányválogatott mérkőzéseit kiemelt figyelem övezte a debreceni tornán, amiben a csapat remeklése mellett az ön személye is nagy szerepet játszott. Gondolta volna, hogy Európában is ilyen sok rajongója van?
– Örömmel tölt el, hogy az Egyesült Államokon kívül is elismerik a munkásságom, jólesik idegen emberektől kedves szavakat kapni – válaszolta a Nemzeti Sportnak Zach Randolph, aki korábban több csapatban is szerepelt az észak-amerikai profi bajnokságban.

– Lánya, az amerikai válogatottban remekül teljesítő MacKenly Randolph a nyomdokaiba lépett, mozgásán és játékstílusán azonnal észrevehető a hasonlóság. Gyakori a közös munka otthon?
– Amikor csak lehetőségünk van rá, együtt edzünk. Céltudatosan készül a profi karrierjére, állandóan fejleszti magát. Amikor házon kívül vagyok, önszántából jár különféle egyéni képzésekre. Már most magasabbra ugrik, mint én valaha...

– MacKenly korábbi trénere, a néhai NBA-legenda, Kobe Bryant híres volt maximalista munkamoráljáról. Mit gondol, lánya tőle vehette át ezt a mentalitást?
– Kobe óriási hatást gyakorolt MacKenlyre. Példaképként és mentorként tekintett a „Fekete Mambára”, akinek gondolkodásából, elveiből is rengeteget merített.

– Úgy tűnik, minden adva van ahhoz, hogy fényes pályafutás várjon az ifjú hölgyre. Hogyan látja ezt édesapaként és hogyan szakértőként?
– Tehetséges, jó fizikumú és szorgalmas – ha így folytatja, valóban a csillagos ég ahatár. Édesapaként csak annyit szeretnék, hogy boldoguljon az életben.

– Beszéljünk egy kicsit önről is. Mivel tölti a napjait 2019-es visszavonulása óta?
– Próbálok minél több időt tölteni a hozzátartozóimmal, emellett saját vállalkozásaimat vezetem. A kosárlabdától sem szakadtam el, továbbra is kapcsolatban állok a Memphis Grizzliesszel.

– Ha már a Grizzlies: az egész világot ámulatba ejti a gárda szupersztárja, Ja Morant. A vezérletével összejöhet az áhított bajnoki cím?
– Morant igazi harcos, a liga egyik legjobbja, és még nem érte el képességei csúcsát. A keret is remek, szerintem hamarosan révbe érhetnek.

– Morant tizenkettese lehet a következő nyugdíjba küldött mezszám az ön ötvenese mellett a Grizzlies csarnokában?
– Kívánom, hogy így legyen. Manapság kevesebb a lojalitás az NBA-ben, a játékosok szabadabban dönthetnek a sorsukról, megszaporodott az átigazolások száma. Véleményem szerint ezzel nincs probléma, de örülnék, ha a következő időszak Morant-korszakként vonulna be az NBA történelemkönyvébe.

Baranyi Kristóf és Zach Randolph Debrecenben
Baranyi Kristóf és Zach Randolph Debrecenben

 

Zachary MCKENLEY RANDOLPH névjegye
Született: 1981. július 16. Marion, Indiana (Egyesült Államok)
Magassága/testsúlya: 206 cm/118 kg
Posztja: erőcsatár/center
Klubjai: Portland Trail Blazers (amerikai, 2001–2007), New York Knicks (2007–2008), Los Angeles Clippers (2008–2009), Memphis Grizzlies (2009–2017), Sacramento Kings (2017–2019)
NBA-draft: 1/19. (2001, Portland Trail Blazers)
Egyéni díjai, elismerései: 2x NBA All Star (2010, 2013), az NBA legtöbbet fejlődő játékosa (2004), az idény harmadik legjobb NBA-ligaötösének tagja (2011)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik