Kosár: a magyar válogatottnak el kell hagynia az Eb-selejtezős buborékot

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.11.26. 15:53
null
Közbeszólt a koronavírus, a magyar válogatottnak el kell hagynia a szlovéniai buborékot (Fotó: Koncz György)<br />
A magyar férfi kosárlabda-válogatott Szlovéniában játszott volna Európa-bajnoki selejtezőket Ausztria és Szlovénia ellen, csakhogy a nemzeti csapat tagjai közül hatnak pozitív lett a koronavírusteszt eredménye, így a mérkőzéseket elhalasztják, a válogatottnak el kell hagynia a buborékot – a hírt az MKOSZ (Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége) is megerősítette a Nemzeti Sportnak.

A magyar válogatott ennek ellenére nem bukja el a szlovén és az osztrák válogatott elleni mérkőzéseket, hiszen azokat csak elhalasztják. A nemzeti csapat így négy mérkőzést játszik majd a februári Eb-selejtezők során.

A hírt, miszerint a magyar válogatottnak el kell hagynia a szlovéniai selejtezők helyszínét, először az osztrák szövetség honlapja közölte, s később az MKOSZ is megerősítette a Nemzeti Sport megkeresésére.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány az M1 aktuális csatornának elmondta, szerinte sportszerű döntést hozott a FIBA.

„Bízunk a magyar orvostudományban, és nem hisszük, hogy ők hibáztak volna. Minden szabályt betartottunk, és abban sem hiszek, hogy összeesküvés áldozatai lennénk. Az érintett játékosok hazautaztak, kevesen maradtunk, nagyon sújtott bennünket a járvány, és korrekt volt a FIBA, amikor a halasztás mellett döntött”– idézi az MTI a szakembert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik