Kelendő marad-e Európában a magyar Olaj és a magyar Atom?

Vágólapra másolva!
2011.10.11. 15:02
null
<p>Lorenzo Williams, az Atom légiósa </p><p>(Fotó: Török Attila)</p>
Ma játsszák a visszavágókat a férfi kosárlabda Eurochallenge-sorozatban: a két magyar érdekelt közül a bajnok Szolnoki Olaj nyolcpontos hátrány ledolgozása reményében fogadja finn ellenfelét, míg az Atomerőmű tetemes előny birtokában lép pályára Ausztriában.

„Nem hiszem, hogy könnyű meccs vár ránk, hiszen ezúttal az ellenfél játszik hazai pályán. Ezzel együtt persze jó lenne újra nyerni, aztán jöhet a csoportkör. Jó csapatunk van, amely meccsről meccsre egyre inkább összeáll" – mondta Traiskirchen felé a buszúton Lorenzo Williams, az Atom irányítója a Nemzeti Sportnak.

„Lee Nailon beépítése még folyamatban van: túl kell jutnunk ezen a körön, és akkor lesz még egy hónapunk, amikor a bajnokik mellett érdemi edzésmunkát is tudunk végezni" – vette át a szót Völgyi Péter, az ASE mestere.

Ha a paksiak érvényesítik a papírformát, akkor november nyolcadikán jöhet az első ellenfél az EuroChallenge csoportkörében: az orosz Nyizsnij Novgorod.

A Szolnok a finnországi 77–69-es vereség után kísérli meg a javítást, hogy az előző szezonhoz hasonlóan ismét bejusson a sorozat csoportkörébe.

Az első mérkőzéshez képest erősebb lesz a gárda, hiszen Pór Péter számíthat Horváth Ákosra, aki térdsérülése után ismét bevethető.

„Négy-öt napja tudok teljes edzésmunkát végezni, és már edzettem a csapattal is. A szervezetem pozitívan reagált a mozgásra, így végre játszhatok a Tampere ellen" – lelkesedett a válogatott kosaras.

A játékosnak több tapasztalata is van a finn kosárlabdáról, hiszen tagja volt nemzeti együttesünknek, amely az északi ország ellenében (is) maradt le az Európa-bajnokságról, ráadásul a tamperei meccsen sérülése miatt a pályán kívülről (ahonnan jobb rálátás nyílik a játékra, mint a meccs hevében belülről) figyelhette meg a keddi ellenfél erősségeit és hiányosságait.

Horváth arra a kérdésre, hogy bejutnak-e a csoportkörbe, kapásból rávágta: „Biztos vagyok benne, hogy továbbjutunk."

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROCHALLENGE
SELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓK
Szolnoki Olaj–Tampereen Pyrintö (finn) 19.00 (Sport2, élő)
Az első mérkőzésen: 69–77
Arkadia Traiskirchen (osztrák)–Atomerőmű 19.30
Az első mérkőzésen: 48–70

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik