Férfi kosárlabda: válogatott centert jelentett be a KTE

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2020.08.10. 15:38
null
Horti Bálint a magyar válogatott edzésén (Fotó: Török Attila)
A következő évben is a Duna Aszfalt lesz a névadó szponzora a férfi kosárlabda-bajnokságban szereplő Kecskemétnek, amelybe visszatért a pályafutását 2008-ban ennél a gárdánál megkezdő Horti Bálint – derült ki a klub hétfői sajtótájékoztatóján.

 

A kecskeméti futballstadion szomszédságában található elegáns vendéglátóegységben hirtelen elfogyott a levegő, ugyanis délután három óra tájban egy teljes, átlagban majdnem kétméteres csapat toppant be – benne Horti Bálinttal, az új igazolással.

A férfibajnokságban szereplő KTE kosárlabdázói előbb a szépszámú médiamunkással és a csapat szurkolóival találkoztak, néhány perccel később pedig a város polgármesterével ráztak kezet. A kosarasokat az előző évben elért eredménynél jobbra sarkalló Szemereyné Pataki Klaudia jelenléte is rávilágított az esemény jelentőségére. Két fontos bejelentést tett a 2015-ben Magyar Kupa- és bajnoki ezüstérmes, viszont a márciusban félbeszakadt szezont mindössze a tizedik helyen befejező együttes.

Előbb azt tudtuk meg, hogy a következő évadban is a Duna Aszfalt lesz a névadó szponzora a gárdának.

„Ha egy sportvállalkozás mögé odaáll egy jelentős cég, az kegyelmi állapot. A KTE Kosárlabdaklub Kft. 2012, tehát az együttműködés kezdete óta stabil és tervezhető költségvetéssel működik″ – fogalmazott Sörös Jenő, a KTE ügyvezetője, aki elmondta, már az értékmérő, hogy a vállalat tisztán üzleti alapon támogatja a klubot. Sörös Jenő hozzátette, a következő cél, hogy önmagukhoz képest jobbak legyenek, ennek érdekében került a klubhoz (újra) a magyar válogatott Horti Bálint.

Az élvonalbeli pályafutását Kecskeméten megkezdő 30 éves, 205 centiméter magas center 2008-ban élete első élvonalbeli meccsét is a KTE-nél játszotta, most egy évre írt alá a lila-fehérekhez. A válogatott középjátékos az előző két idényt Pécsen töltötte, korábban játszott Pakson, Szombathelyen, Körmenden és Jászberényben is.

„Nagyon örülök Horti Bálint érkezésének, centerposzton ezáltal még stabilabbak lettünk, hiszen Karahodzsics Kemal mellett újabb magyar válogatott középjátékosunk lesz. Remek ember és kitűnő szellemiségű kosaras, az ilyen típusú játékosra minden együttesnek szüksége van” – mondta Váradi Kornél, a KTE edzője.

Ami a hétfőn délelőtt már a 2020–2021-es idényre való felkészülést elkezdő keretet illeti, még nem teljes, mert a szerb Marko Djeraszimovics és az új amerikai légiós, Thomas Cleveland később csatlakozik a társakhoz.

A keret mellett a stáb is átalakult a nyáron, hiszen az együttesnél edzőváltásra került sor a márciusi leállást követően, az Alba Fehérvárhoz szerződő Forray Gábort a kispadon Váradi Kornél követte. A fiatal edző gyomra remélhetőleg nem ugrott össze, amikor a polgármester arról beszélt, hogy a gárdának feljebb kell lépnie a ranglétrán, mert amit lehetett, a város megtett, elmozdította az akadályokat, most tehát a csapaton a sor.

„A koronavírus-járvány okozta válság miatt megtorpantunk, de építkezünk – mondta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. – Örülünk, hogy stabil alapokon áll a klub, és jól prosperáló akadémiája is van a városnak. A középsiker is jó, de a nagy siker még jobb.”    

INTERJÚ HORTI BÁLINTTAL, A KTE ÚJ CENTERÉVEL

– Emlékszik még az első bajnokijára, amelyet a Kecskemét mezében játszott tizenkét éve?
– Dombóvár ellen játszottunk, a kezdő center megsérült, így szóltak, hogy be fogok állni. Ennél többre nem.

– Mit értett az alatt, hogy családi szempontból is jó döntést hozott a mostani átigazolásával? 
– Gyulán születtem, Szarvason élek, a szüleim is, míg a feleségem családja hódmezővásárhelyi, szóval, ha minden jól megy, néhány éven belül autópályán gyorsabban hazaérünk a családhoz. Élveztem Pécsen élni, de keleti gyerek vagyok, az Alföldön érzem igazán jól magam.

– Mit érhet el a bajnokságban a Kecskemét?     
– A felkészülés első napján nehéz lenne ezt megmondani, már csak azért sem, mert még van olyan gárda, amelynek kerete nincs is készen. A szakma és a média valakiket kikiált bajnokesélyesnek, középcsapatnak vagy kiesőjelöltnek – aztán általában máshogy alakul... Majd menet közben kiderül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik