Az idénynyitó sajtótájékoztatón az új vezetőedző, David Dedek is felszólalt (Fotó: DEAC)

Az előző idényben a középház ötödik, utolsó helyén záró hajdúságiak szerdai sajtótájékoztatóján Bács Zoltán egyetemi kancellár hangsúlyozta, ahhoz, hogy sikeres bajnoki év következhessen, végig kell mennie a szezonnak, s a mérkőzés- és edzéshelyszíneket biztosítani kell a csapatoknak.

Közölte, októbertől drágább lesz az energia, ami hatalmas feladat elé állítja a klubot, az egyetemet és a várost is. Barcsa Lajos alpolgármester szerint az a cél, hogy a közönség a következő szezonban is első osztályú mérkőzéseket lásson, mivel a kosárlabda a második-harmadik legnépszerűbb sportág Debrecenben. Elmondta, mivel az Oláh Gábor utcai sportcsarnok is a város tulajdonában van, bíznak benne, hogy a rezsiköltségek nehézségeit át tudják hidalni. Becsky István szakosztályvezető közölte, a némileg csalódást keltő múltkori szereplés után szeretné, ha a csapat újra elnyerné a szurkolók bizalmát.

A nyár folyamán jelentősen átalakult a keret, kezdve a vezetőedzői pozícióval, melyet David Dedek személyében egy olyan szlovén szakember fog betölteni, aki személyiségében és a sportághoz való hozzáállásában is maximálisan képviseli a klub értékeit. A légiósok közül csak Djordje Drenovac maradt, aki mellé három amerikai érkezett, és kíváncsian várjuk, mire lesznek képesek” – tette hozzá.

A júniusban kinevezett David Dedek méltatta a remek munkakörülményeket, és kifejtette, jól sikerült az együttes felkészülése.

Egy célt fogunk kitűzni hétről hétre, hogy legyőzzük soron következő ellenfelünket. Azon leszünk, hogy gyorsan magunk mellé állítsuk közönségünket” – mondta az 51 éves tréner. A DEAC szombaton 18 órától Sopronban kezdi meg az idényt, az első hazai mérkőzését pedig október 8-án vívja a Nyíregyháza ellen.