Férfi kosárlabda: Körmend a szívem csücske – Antonisz Konsztantinidesz

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2021.03.06. 09:30
null
A visszatérő Antonisz Konsztantinidesznek Körmend a szíve csücske (Fotó: Dömötör Csaba)
A Körmendre visszatérő ciprusi edző, Antonisz Konsztantinidesz rögvest Magyar Kupa-győzelemre tör a csapattal, továbbá igyekszik erőt és energiát kölcsönözni a játékosoknak.

 

– Mit csinált az elmúlt két és fél évben, amióta elhagyta Körmendet?
– Egy éven át a ciprusi APOEL-nél dolgoztam, majd az előző idényben az Apollon Limassolnál, mindkettő neves klub az országban – mondta a Nemzeti Sportnak a ciprusi Antonisz Konsztantinidesz, aki 2018 után ismét az Egis Körmend vezetőedzője lesz, vasárnap érkezik a városba. – A bajnokság azonban korábban befejeződött, a rájátszásra aláírtam korábbi koszovói csapatomhoz, a Pristinához, ám rögvest beköszöntött a Covid–19, így nem játszhattunk mérkőzést. A körmendi ajánlat érkezéséig a román Dinamo Bucuresti-nél edzősködtem. Mivel imádom a szenvedélyt, ami Körmenden körülveszi a kosárlabdát és a csapatot, nehéz lett volna nemet mondanom az ajánlatra. Elmagyaráztam a helyzetet a Dinamónál, amellyel kiváló volt a kapcsolatom, gond nélkül elengedtek a vezetők.

– Ezek szerint könnyen mondott igent.
– Hogyne, Körmend a szívem csücske, az itt töltött nyolc hónap alatt megtapasztaltam, hogy sok szempontból nagyon hasonló a felfogásom, mint a klubé. Sokszor gondolkodtam a távozásom után azon, hogy jó lenne visszatérni, mert még nem fejeztem be a munkám. Nehéz periódust él át az együttes, igyekszünk a helyes útra terelni, hogy történelméhez méltón szerepeljen.

Levonták a következtetéseket

A szombati játéknap legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója a sorozatban hét győzelemnél járó DEAC és a 2019-es bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely összecsapása. A vasiak már nem nagyon hibázhatnak, ha szeretnék megnyerni az alapszakaszt, miután szerdán otthon kaptak ki a Pakstól.

„A vereség után levontuk a következtetéseket, kiküszöböljük a hibáinkat. Rutinos csapat vagyunk, tudjuk, hogy egy vereség után még nincs ok a pánikra. Feledtetni akarjuk a szerdai botlásunkat, de nem lesz könnyű dolgunk, mert a bajnokság legjobb formában lévő csapatához megyünk” – mondta klubja Facebook-oldalán Gasper Okorn, a Falco szlovén trénere.

– Követte a csapat szereplését az elmúlt időszakban?
– Igen, figyelemmel kísértem a magyar bajnokságot, mi több, a válogatott szereplését is, elismerésem Ivkovics mesternek az Európa-bajnoki kvalifikációért. Egyébként az összes európai ligát követem, edzőként tudnom kell, mi történik a kontinensen.

– Három éve és most is Ferencz Csaba a Körmend csapatkapitánya. Mi a véleménye róla?
– Fepu vezető személyiség, igazi hős a városban hosszú évek óta. Nagyon boldog vagyok, hogy ismét vele dolgozhatok, sokat adott nekem a pályán, öltözőben egyaránt, ugyanezt várom tőle most is.

– Mit kell tennie, hogy jobbá tegye az együttest?
– A kérdés nagyon jó és nehéz. Jó játékosok alkotják a gárdát, a hazaiak között vannak fiatalok és tapasztaltak, a négy légiós remek képességű. A legutóbbi időszakban a csapat nem a valós tudásának megfelelően teljesített, ki kell találnunk, miért. Pszichológiai téren mindenképpen fontos lenne az előrelépés, és az is, hogy megteremtsük a győztes mentalitást. Nem lebecsülve a Jászberény játékosait és edzői stábját, de mi a Körmend vagyunk, és nem szabad elveszítenünk a múlt szombatihoz hasonló mérkőzéseket. Természetesen változásra van szükség a pályán is, lépésről lépésre haladunk a cél felé, vagyis hogy minél jobb helyen jussunk be a rájátszásba, és nyerjük meg a Magyar Kupát!

– Mennyire hiányolja a szurkolókat a lelátóról?
– Azt ki sem tudom fejezni... A legjobb lenne a lehető leggyorsabban lezárni már a pandémiát, hiszen az Egis Körmend legnagyobb ereje a szurkolótábora. Biztos vagyok benne, hogy az egyik oka a mostani gyengébb szereplésnek, hogy zárt kapuk mögött játsszuk a meccseket.

– Ha minden jól alakul, az idény befejezése után is Körmenden maradna?
– Ennyire nem gondolkodunk előre, túl kell jutnunk a jelenlegi nehéz helyzeten, vagyis rendbe kell tenni az együttest, hogy ismét olyan erős legyen, mint korábban oly sokszor. A lényeg, hogy mindenki együtt küzdjön a sikerért, függetlenül a tabellán elfoglalt pozíciótól és a korábbi hibáktól. Ami történt, megtörtént, nincs más hátra, mint hogy a vezetők, az edzői stáb és a drukkerek egy irányba húzzanak. Ennek a csapatnak voltak korábban szép győzelmei, a játékosok nem felejtettek el kosárlabdázni néhány hét alatt, igyekszem a tapasztalatommal segíteni, valamint erőt és energiát kölcsönözni a srácoknak.

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I
Március 6., szombat
18.00:
Debreceni EAC–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
18.00:Jászberényi KSE–OSE Lions
18.00:Naturtex-SZTE-Szedeák–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
18.00:Sopron KC–Egis Körmend
18.00:Szolnoki Olajbányász–PVSK-Veolia
18.00:Zalakerámia ZTE KK–Kaposvári KK
18.00:Atomerőmű SE–Alba Fehérvár

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik