Távozik a kapitányi posztról Ivkovics Sztojan (Fotó: Koncz György)

Az elnökség a kapitány meghallgatását követően döntött úgy, hogy elfogadja Ivkovics lemondását azzal, hogy a szerződésben rögzített felmondási időben igényt tart a munkájára, így a februári Európa-bajnoki selejtezők során ő irányítja a férfiválogatott szakmai munkáját – számolt be róla közleményében a magyar szövetség.

Minden azzal kezdődött, hogy január 1-jén Ivkovics Sztojan, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya bejelentette, szakmai igazgatóként átveszi az irányítást az évadban eddig botladozó Kaposvárnál, ahol általános menedzserként már fél éve dolgozott. Ez a lépés annak fényében mindenképpen érdekesnek tűnt, hogy a szövetségi kapitányok kontraktusában szerepelt, nem vállalhatnak vezetőedzői feladatot klubnál, így Ivkovics megszegte a szerződését.

Úgy tűnt, a vétség csak az anyagiak terén hoz változást, az MKOSZ főtitkára, Bodnár Péter több alkalommal úgy nyilatkozott, hogy a szövetségi kapitány bérezése főállásra lett megállapítva, s mivel Ivkovics januártól napi szinten dolgozik Kaposváron is, a fizetése is csökkenhet.

Ennek ellenére a szankciókról döntő január 28-i elnökségi ülés előtt Ivkovics az MKOSZ vezetőinek és az elnökségi tagoknak elküldött levélben felajánlotta lemondását, amit most elfogadtak. 

Az 53 éves Ivkovics 2013 februárjában váltotta Rátgéber Lászlót a szakvezetői poszton, s irányításával a magyar válogatott 2017-ben – 1999 után először – kijutott az Eb-re, amelyet a 15. helyen zárt Isztambulban.

A nemzeti csapat a 2021-es kontinenstorna selejtezőjében Ausztriával, Ukrajnával és Szlovéniával került egy csoportba, amelyből az első három jut ki majd a Németországban, Olaszországban, Csehországban és Grúziában sorra kerülő Eb-re. A kvalifikáció első két mérkőzésén a magyarok Szlovéniát fogadják február 20-án Szombathelyen, majd három nappal később Ukrajnában lépnek pályára.