Férfi kosárlabda: Belgiumtól is kikapott a magyar válogatott

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.11. 13:58
null
Belgiumtól is kikapott a magyar válogatott Nahában (Fotó: Hunbasket/Pókász Endre)
A magyar férfi kosárlabda-válogatott 101–80-ra kikapott Belgiumtól a Japánban rendezett Nissay-kupa nemzetközi felkészülési torna utolsó mérkőzésén, vasárnap Nahában – írja az MTI.

 

A magyar válogatott közösségi oldalának beszámolója szerint a csapat jól kezdett, játékosai hatékonyan dobták a hárompontosokat, de az első negyed végére a belgák büntetőkkel felzárkóztak. A magyar együttes a folytatásban is jól teljesített, és a nagyszünetben még vezetett egy ponttal.

A harmadik negyedben visszaesett a dobáshatékonyság, ezt kihasználva a remekül triplázó belgák átvették a vezetést, az utolsó felvonásban pedig a felkészülésben előrébb tartó ellenfél felőrölte a magyar válogatottat, és magabiztosan megnyerte a mérkőzést.

Együttesünk így három vereséggel zárta a tornát.

FÉRFI KOSÁRLABDA FELKÉSZÜLÉSI TORNA, JAPÁN
BELGIUM–MAGYARORSZÁG
101–80 (24–26, 25–24, 28–17, 24–13)
Naha, zárt kapuk mögött. Vezette: Kubo, Hiraide, Ozava (japánok)
BELGIUM: Lecomte 9/3, Obasohan 14/3, Mwema 6/6, Gillet 11/9, Tumba 5. Csere: Van Vliet 5/3, Bratanovic 12, Akyazili 2, Salumu 25/9, Schwartz 8/6, Kesteloot 2, Missia-Dio 2. Szövetségi kapitány: Dario Gjergja
MAGYARORSZÁG: Pongó Marcell 6/3, Vojvoda 16/9, Lukács 3, Szabó Zs. 1, Fazekas M. 7/3. Csere: Váradi 14/12, Perl 10, Eilingsfeld 12/6, Ferencz 5/3, Golomán 6, Horti. Szövetségi kapitány: Ivkovics Sztojan
MESTERMÉRLEG
Ivkovics Sztojan: – Kifejezetten jól sikerült mérkőzésen vagyunk túl. Keller Ákos ezúttal sem játszott és Allen Rosco is kimaradt, rajtuk kívül mindenki pályára lépett, a fiatalok sok lehetőséget kaptak. Teljes rotációval nehezen, de tartottuk a ritmust, amikor normál rotációt alkalmaztunk, vagyis az első félidőben, ezúttal is pariban voltunk. A tornával lezártuk az Európa-bajnoki selejtezős ciklust, mostantól a világbajnoki kvalifikációs mérkőzésekre koncentrálunk, amelyek novemberben kezdődnek.

A másik mérkőzésen
Finnország–Japán 76–71

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Japán–MAGYARORSZÁG 79–58
Finnország–MAGYARORSZÁG 89–72

A MAGYAR KERET
Allen Rosco (Albirex Niigata, japán), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Fazekas Máté, Horti Bálint (mindkettő KTE-Duna Aszfalt), Ferencz Csaba (Egis Körmend), Golomán György (Spirou Charleroi, belga), Keller Ákos, Perl Zoltán, Váradi Benedek (mindhárom Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Lukács Norbert, Vojvoda Dávid (mindkettő Alba Fehérvár), Pongó Marcell (Crailsheim Merlins, német), Szabó Zsolt (Zalakerámia ZTE KK)
A játékosoknál az előző idénybeli klubjukat tüntettük fel.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik