Férfi kosárlabda: a finnek is legyőzték a magyar válogatottat

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.07.09. 10:34
null
A finnek is jobbak voltak a magyar válogatottnál (Forrás: Hunbasket/Pókász Endre)
Második mérkőzését is elveszítette a magyar férfi kosárlabda-válogatott a nahai felkészülési tornán Japánban. Ivkovics Sztojan együttese 17 ponttal kapott ki Finnországtól.


Kissé túlzó a 17 pontos különbség a két válogatott között, de míg a finnek előrébb tartanak a felkészülésben, és már a torna előtt is játszottak edzőmeccset, addig a magyar együttes kevesebb gyakorlással érkezett Okinava szigetére.

Az első negyedben a csapatunk tartotta a lépést, ám utána az északiak átvették az irányítást. A gyors, betörésekre építő finn játék ellen a mieinknek nem volt igazi ellenszerük, a második negyed végén már tíz ponttal vezetett az ellenfél.

Bár Ferencz Csaba szenzációsan játszott (hat hárompontost is bedobott, és összesen 20 ponttal zárt), a különbséget nem sikerült eltüntetni, sőt, a végén még tovább nőtt, így a finnek megérdemelten győztek.

A magyar válogatott vasárnap magyar idő szerint reggel 10 órától Belgiummal meccsel.

FÉRFI KOSÁRLABDA FELKÉSZÜLÉSI TORNA, JAPÁN
Naha. Vezette: Abe, Ozava, Hoszoda (japánok)
FINNORSZÁG–MAGYARORSZÁG 89–72
(19–19, 22–12, 24–25, 24–16)
FINNORSZÁG: Valtonen 22/3, Järvi, Kantonen 7/3, Jantunen 10/6, Nkamhoua 8. Csere: Maxhuni 4, Hopkins 8/6, Raitanen 9/6, Grandison 6, Dolenc 4, Nikkarinen 9/3, Jaakkola 2. Szövetségi kapitány: Henrik Dettmann
MAGYARORSZÁG: Pongó Marcell 6, Vojvoda 11/3, Ferencz 20/18, Allen 5, Horti 4. Csere: Perl 3/3, Váradi 5, Szabó Zs. 4, Eilingsfeld 7, Fazekas M. 6/6, Golomán, Lukács 1. Szövetségi kapitány: Ivkovics Sztojan
MESTERMÉRLEG
Ivkovics Sztojan: – Ezúttal Keller Ákoson kívül mindenki pályára lépett, a fiúk megosztoztak a perceken. Alapvetően az első és a harmadik negyedben játszottunk a megszokott rotációnkkal, akkor rendben is voltunk, de nyilvánvalóan az a célunk, hogy mindenki kapjon lehetőséget – akinek eddig kevesebb jutott, annak nehezebben megy. A finneken látszott, hogy hetek óta edzenek és készülnek, sok meccs van már mögöttük a nyáron, ugyanakkor mi is megkapjuk a saját válaszainkat arra, amire szeretnénk. Nagyon agresszív, brutális védekezéssel találkoztunk, ez elég fura szabályértelmezéssel párosult. Nagyon korrektül vezették a mérkőzést a játékvezetők, ám a fizikailag erősebb csapat járt jobban az ítéleteikkel. A lepattanózás rendben volt, az egyetlen problémát ezúttal is a dobószázalékunk jelentette, a kettesek és a hármasok együtt negyven százalék alatt maradtak, a büntetőzés ötven százalék körüli volt, ez persze a védekezésünkre is hatott. Ferencz Csaba bizonyította, hogy még jó néhány évig húzza majd a Körmendet, csúcsformában játszott, kilenc triplájából hat célba ért. Egy ilyen idény és a buborékok után elégedettnek kell lennem, senki sem sérült meg, fontos, hogy a srácok tudjanak lazítani és élvezni a játékot.

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI
Korábban
Japán–MAGYARORSZÁG 79–58

Vasárnap
10.00: Belgium–MAGYARORSZÁG
A kezdési időpont magyar idő szerint értendő.

A MAGYAR KERET
Allen Rosco (Albirex Niigata, japán), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Fazekas Máté, Horti Bálint (mindkettő KTE-Duna Aszfalt), Ferencz Csaba (Egis Körmend), Golomán György (Spirou Charleroi, belga), Keller Ákos, Perl Zoltán, Váradi Benedek (mindhárom Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Lukács Norbert, Vojvoda Dávid (mindkettő Alba Fehérvár), Pongó Marcell (Crailsheim Merlins, német), Szabó Zsolt (Zalakerámia ZTE KK)
A játékosoknál az előző idénybeli klubjukat tüntettük fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik