Illusztráció: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap


A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján Balássi Imre elnök közölte, mindig jelentős, ha a gazdasági élet fontos szereplője és egy sportegyesület szorosra fűzi az együttműködést.

„A tao révén az Arconic eddig is szerepet vállalt a klub működésében, de mostantól két évig névadó szponzorként lesz jelen az életünkben” – fejtette ki az elnök.

Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, az egész közösség számára fontos, hogy legyenek sikeres egyesületek és olyan példaképek, akikre a gyerekek felnézhetnek.

„Ez egy komoly üzenet a régió több cégének, hogy érdemes támogatni a sportot” – jelentette ki a polgármester.

A megállapodást Varga Zsuzsanna, a székesfehérvári székhelyű fémipari cég ügyvezetője, valamint Simon Balázs, az Alba ügyvezetője látta el kézjegyével.

Simon Balázs elmondta, a keret hétfőn kezdi meg a felkészülést a következő évadra, a négy amerikai légiós pedig két hét múlva érkezik Magyarországra. A válogatottal világbajnoki selejtezőket vívó, majd Németországban az Európa-bajnokságon szereplő Vojvoda Dávid, Pongó Marcell, Somogyi Ádám és Szabó Zsolt majd csak szeptember második felében csatlakozik társaihoz.