Vojvoda bizakodóan néz a következő évad elé (Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap)

 

A 30 éves játékos kedden, az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, nagy előnyt adtak le a múlt szerdán zárult negyeddöntőben, amelyet 3–2-re elvesztettek a DEAC ellen.

„Már 2–0-ra vezettünk, nekünk állt a párharc, de jöttek a sérülések, és megváltozott a rotáció. Az ötödik mérkőzésen is volt esélyünk, igazi egylabdás meccs volt, de ezek a mostani idényben valahogy nem sikerültek nekünk – fogalmazott Vojvoda Dávid. A 25 pontomat nem tekintem pozitívumnak, mert ha a negyedik meccsen dobom, akkor talán most mi lehetnénk az elődöntőben. Megérdemelten jutott tovább a DEAC.”

A tavalyi csonka idényt követően Olaszországból hazatérő kosaras közölte, ez az év nem sikerült az Albának, nem alakult ki a pályán a megfelelő kémia, és egyénieskedés is jellemezte őket.

„Jövőre az első háromban szeretnénk végezni az NB I-ben, a cél egyértelműen a nemzetközi porond. Az élet nem áll meg, a munka megy tovább, már készülünk a következő évadra” – jelentette ki.

Ami a jövő évi Európa-bajnokság csoportkörének múlt csütörtöki sorsolását illeti, Vojvoda elmondta:

„A címvédő szlovénok, a franciák, a litvánok és a németek révén négy elitválogatottal játszunk majd, de a bosnyákoknál is van NBA-játékos. Örülök, hogy erős ellenfeleket kaptunk, de kerülhettünk volna kicsit könnyebb csoportba is, mert ez kiemelkedően a legnehezebb mind közül. Mi azonban már megmutattuk, hogy el tudunk kapni nagy csapatokat is, ráadásul Köln jó helyszín lesz, a szurkolóknak könnyebben megközelíthető, mint ha, mondjuk, Grúziában játszanánk.”