Férfi kosár NB I: jó úton járnak, de nem gondolják túl a szolnokiak

Vágólapra másolva!
2022.09.20. 10:05
null
A következő évadban Pallai Tamás végleg berobbanhat az élvonalba (Fotó: Új Néplap/Mészáros János)
Remekül teljesít az előszezonban a Magyar Kupa-címvédő Olaj, amelynek fiatal magyar kosárlabdázója, Pallai Tamás éremszerzésben bízik a bajnokságban.

 

ANNYIRA JÓL MUZSIKÁL eddig az előszezonban a Szolnoki Olajbányász, hogy a rajongók kezdhetnek aggódni, nem lövi-e el túl korán az összes puskaporát a gárda…A Magyar Kupa címvédője mind a nyolc mérkőzését megnyerte, legutóbb Székesfehérváron a Bajnokok Ligája selejtezőjében szereplő osztrák Swans Gmundent és a sorozatban biztosan főtáblás bosnyák KK Igokeát is felülmúlta a Nagy Gábor-emléktornán. (Apropó, BL-főtábla: a Falco hétfőn bejelentette, hogy ismét a Vulcano Energia Kft. lesz a névszponzora). Nem csoda, hogy a klub véglegesítette próbajátékon lévő amerikai hátvédje, Jimmy Gavin szerződését, ezzel teljessé tette 2022–2023-as keretét.

„Nyilván jó, hogy így szerepeltünk, de messzemenő következtetéseket nem szeretnénk és nem is lenne szerencsés ebből levonni   – szögezte le Pallai Tamás, a hétvégén a Göcsej-kupán fellépő Olaj 21 éves hátvédje, akit a Sitku Ernő-emléktorna legértékesebb játékosának választottak másfél héttel ezelőtt. – Jó úton járunk, megtesszük azokat a lépéseket, amelyeknek köszönhetően rendben leszünk az idény kezdetére, de túlgondolni nem akarjuk a történteket. Nagyszerű társaság jött össze, az első benyomás azóta is érvényes, keményen dolgozó és elhivatott légiósokkal erősödött a keretünk – Gasper Potocnik vezetőedzőnk keze alá kellenek is az ilyen típusú játékosok. A hangulat a pályán és azon kívül is szuper, megvan a csapategység, mindenki tudja, hol van a helye.”

Pallai érdeklődésünkre a két új magyar érkezőről is elmondta a véleményét. A válogatott Lukács Norbert nagyon jó játékos és mentálisan is rendben van, tudta, mit várnak el tőle, és már az első edzésen felvette a ritmust. Révész Ádám center Pallai szerint a szolnokiak energiabombája, nagyon örül az érkezésének, mert jó vele egy csapatban lenni, akár a kispadon ül, akár a pályán vitézkedik. Küzd, brusztol, mentális téren is sokat lehet tanulni tőle, és Pallai Tamás úgy véli, Révész olyan klubot talált, ahol értékelik a munkáját. Mindezek mellett természetesen beszélgetőpartnerünk is egyre jobban eligazodik a profi világban.

„Ez már a negyedik évadom lesz a felnőtteknél, kis önbizalmat is szereztem, megszoktam, felvettem a tempót, és sikerült előrelépnem   – taglalta Pallai. – A nyáron sokat dolgoztam, és mondhatnám, hogy mindez kifizetődik, de eddig is sok munkát tettem a kosárlabdába. Mostanra kezd összeállni a történet, örülök neki, egyelőre azzal foglalkozom, hogy minden téren tovább fejlődjek. Segíteni akarok így vagy úgy, minél hasznosabb tagja lenni az együttesnek. Nagyon várjuk már az idényrajtot, de rengeteget kell még tanulnunk. Nehéz megítélni, mikor állunk készen, az biztos, hogy sok munka vár még ránk, egyénileg és csapatként is van hová fejlődnünk.”

Pallai Tamás egyértelműsítette, előrelépnének az idei bajnoki ötödik helyről, igaz, nincs abban a pozícióban, hogy megítélje a célkitűzést. Mindenképpen többre vágyik a legutóbbinál, és bízik a négy közé jutásban, mi több, az éremszerzésben, amire minden esélyük megvan, ha az eddigi szellemben folytatják a munkát. Az Olajbányász Kaposvárra látogat az első fordulóban, október elsején.

„Az első meccs mindig nehéz, a Kaposvár ráadásul nagyon erős otthon és jól is sikerült a felkészülése   – latolgatott Pallai. – Izgatottan várjuk a kezdést, minden egyes idegenbeli győzelem sokat ér majd a végelszámolásnál, de ez persze a hazai mérkőzésekre is érvényes, mert egyetlen eredmény is dönthet egy-két pozícióról a rájátszás előtt.”

FELKÉSZÜLÉSI TORNÁK
1. Nagy Gábor-emléktorna, Székesfehérvár. 1. nap:   
Szolnoki Olajbányász–Swans Gmunden (osztrák) 96–78, KK Igokea (bosnyák)–Arconic-Alba Fehérvár 75–74. 2. nap:    Szolnok–Igokea 94–80, Alba–Gmunden 92–66
10. Morgen Ferdinánd-emléktorna, Paks. Elődöntő:  Kometa Kaposvári KK–Naturtex-SZTE-Szedeák 82–66, Basket Brno (cseh)–Atomerőmű SE 105–100 – hosszabbításban.  A 3. helyért:   Atomerőmű–Szedeák 71–65. Döntő:  Kaposvár–Brno 111–90

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik