Férfi kosár NB I: edzőváltás az Alba Fehérvárnál

Vágólapra másolva!
2023.02.07. 13:15
null
Matthias Zollner egy tavaly decemberi bajnokin (Fotó: Földi Imre)
Matthias Zollner távozik a sorozatban négy bajnoki mérkőzést veszítő Alba Fehérvár vezetőedzői posztjáról, a csapat irányítását az eddigi másodedző, Alejandro Jiménez veszi át – jelentette be kedden hivatalos honlapján az NB I-es férfi kosárlabdacsapat.

A fehérváriak a Zalaegerszeg, a Szeged és a Körmend után a Kecskeméttől is kikaptak, a sorozatban negyedik vereséget követően érkezett el az ideje, hogy a vezetőség és a vezetőedző egyeztessen a folytatásról.

„A megbeszélést követően abban állapodtunk meg, hogy megköszönjük Matthias Zollner eddigi munkáját, azonnali hatállyal felmentjük a vezetőedzői feladatok végzése alól. A jelenlegi helyzetben csapatunknak új hangra, új impulzusra van szüksége, hogy elérjük kitűzött céljainkat, amelyek nem változtak az idény kezdete óta. A csapat irányítását az eddigi másodedző, Alejandro Zubillaga Jiménez veszi át” – idézi a klubhonlap Balássi Imre klubelnököt.

Matthias Zollner 2021 novemberében, rendkívül nehéz helyzetben vette át a 11. helyen álló csapat irányítását, és a bajnokságban a harmadik, a Magyar Kupában a negyedik helyre vezette tanítványait.

A mostani idényben 11 győzelemmel és nyolc vereséggel a negyedik helyen áll az Alba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik