Férfi kosár: megjött Perl Zoltán és a Falco étvágya a BL-ben

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2019.12.06. 07:38
null
Perl 21 pontig jutott a litván Neptunas Klaipeda ellen (Fotó: Unger Tamás)
A magyar válogatott hátvéd úgy érzi, a Falco nem lóg ki a csoportjából, és ha képes lesz folytatni hazai remeklését, lehet esélye a továbbjutásra is.

– Ez megint sima lett, ahogy a német Bonn ellen is. Számítottak rá?
– Igazából nem, de azért megjegyezném, csak a végén lett nagyobb a különbség – felelte Perl Zoltán, a Falco magyar válogatott hátvédje, aki a litván Neptunas Klaipeda ellen csütörtökön 97–73-ra megnyert Bajnokok Ligája-találkozón 21 pontot, öt lepattanót és hét gólpasszt jegyzett, ezzel csapata legjobbja volt. – Az első perctől kezdve kontrolláltuk a meccset, nagy energiával védekeztünk, támadásban csapatként játszottunk, és tulajdonképpen mindent betartottunk, amit edzőnk, Gasper Okorn kért tőlünk.

– Ez így egyszerűnek hangzik.
– Lehet, de tényleg csak ennyi történt. Persze azért a feldobás előtt mi is szorosabb csatára számítottunk, hiszen a Neptunas erős csapat, ahogyan valamennyi csoportellenfelünk. Fizikailag is jobban bírtuk, mint a litvánok, és a saját ritmusunkban kosárlabdáztunk.

CSÚCSDÖNTÉS
Noha nem tekint vissza nagy múltra a Bajnokok Ligája (a 2016–2017-es idény volt az első), így is fontos dátum lett december 3.: a Neptunas legyőzésével a Falco megszerezte harmadik sikerét, ami új magyar rekord. A sorozat korábbi egyetlen résztvevője részünkről a Szolnok volt a 2016–2017-es idényben, amelyben két győzelemmel és tíz vereséggel zárt.

– A csoportkör a félidejéhez érkezett, a Falco három győzelemmel és négy vereséggel az ötödik helyen áll. Összegezné az eddig történteket?
– Mivel először játszunk a sorozatban és a csoportkörében, nem tudtuk, pontosan mi vár ránk. Ez meg is látszott rajtunk a dijoni nyitó meccsen, amelyen méretes zakót kaptunk. Ezt követően felvettük a BL ritmusát, és ugyan Isztambulban is nagyon kikaptunk, a másik öt találkozón pariban voltunk az ellenféllel. Nekem a zaragozai egypontos vereség fáj nagyon, mert azt a meccset meg kellett volna nyernünk, és akkor most a második, továbbjutást érő helyen állnánk.

– Hogy bírják a kettős terhelést, a sok utazást?
Egyelőre jól, sőt nagyon élvezzük az egészet, amit a BL jelent. Minden játékos jobban szeret meccset játszani, mint edzeni, ez alól mi sem vagyunk kivételek. Szerencsére eddig a súlyosabb sérülések elkerültek minket, nagy a rotációs lehetőségünk is, szóval örülünk, hogy még van további hét meccsünk.

PERL A FORDULÓ LEGJOBBJA
Perl Zoltánt választották a Bajnokok Ligája legutóbbi fordulójának legjobb játékosává (MVP). A BL pénteken megjelent sajtóközleményéből kiderül, hogy a 24 éves válogatott játékos az első magyar kosárlabdázó a versenysorozat történetében, aki kiérdemelte ezt az elismerést. (MTI)

– Az előző évadokban a BL-nél egy szinttel alacsonyabban rangsorolt FIBA Európa-kupában szerepeltek. Érezni a minőségi különbséget?
– Természetesen. Fizikailag megterhelőbb, gyorsabb a játék, és a csoportkörbe tényleg csak az erős együttesek kerültek be – de úgy érezzük, nem lógunk ki a csoportból. Talán a Dijon, az is felfelé, mert roppant erős csapat.

– Éppen a Dijont fogadják az Arena Savariában kedden…
– A sorozat legnehezebb meccse lesz, de ha úgy játszunk a franciák ellen is, ahogyan eddig az összes hazai összecsapáson, lehet sansz a győzelemre.

– A Dijon csak kétszer kapott ki, így első, de az utána következő Bonn, Klaipeda, Zaragoza triótól csak egy győzelemre van a Falco, vagyis karnyújtásnyira a továbbjutást érő első négy hely egyike. Beszélgetnek erről egymás közt?
– Nemigen, mert a büdzsék és a papírforma alapján az a realitás, hogy az ötödik–nyolcadik helyen végzünk. Azért elmondhatom, hogy a klubnál egyre jobban hisz mindenki abban, hogy odaérhetünk…

KOSÁRLABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
A 7. FORDULÓ EREDMÉNYEI
KEDD
Besiktas Sompo Sigorta (török)–JDA Dijon (francia) 65–98
SZERDA
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Neptunas Klaipeda (litván) 97–73
Telekom Baskets Bonn (német)–PAOK (görög) 83–85
Casademont Zaragoza (spanyol)–Happy Casa Brindisi (olasz) 96–93 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik