Gasper Potocnik és a Szolnok eddig jól erősített (Fotó: Nemzeti Sport)

 

Az elmúlt alig két hétben két légiós szerződtetését jelentette be a Szolnoki Olajbányász, amelynek kerete ezzel szinte teljesen összeállt. A nyolcszoros magyar bajnok klubnál az érdemi kérdések egyike hamar, a koronavírus-járvány okozta márciusi leállás után néhány héttel eldőlt, amikor a piros-feketék megállapodtak a folytatásról a 2019–2020-as idény közben Dragan Alekszics helyét átvevő Gasper Potocnikkal.

Kovács Péter, a Szolnok csapatkapitánya
„Ahogyan Gasper Potocnik is elmondta, még egy magasbedobót keres a klub, de amúgy kialakult a keret, és én abszolút elégedett vagyok azzal, ahogyan erősítettünk. Pongó Máté személyében komplett irányítót igazoltunk, aki szakmailag és emberileg rendben van, és úgy érzem, mivel ezen a poszton az előző idényben voltak problémák, az ő megszerzése sokat javíthat a játékunkon. Zsíros Péter szerződtetése is nagy segítség, Angelo Warnert pedig ismerjük Sopronból, az ő kreativitása is előbbre viheti a gárdát. A horvát Roko Badzim fiatal, tehetséges kosaras, bízunk benne, hogy előre tud lépni nálunk. Pozitív érzéseim vannak az évaddal kapcsolatban, és hiszem, hogy ősztől lesz miért tapsolniuk a drukkereinknek.”

A szlovén szakember szerződéshosszabbítása után nem sokkal kiderült, hogy az előző két idényben Pécsen remeklő Pongó Máté és az Oroszlányból hazatérő Zsíros Péter az Olajnál folytatja, marad a horvát Marijan Cakarun és Rudner Gábor, ahogyan Kovács Péter, Juhos Levente és a fiatalok, Pallai Tamás, Csák Bence, Frank Áron és Samuel Taiwo is. Az új kerethez hamarosan csatlakozik az amerikai Angelo Warner és a horvát Roko Badzim.

„Angelo remek idényt húzott le Sopronban két éve, de nem várok tőle az akkorihoz hasonló statisztikai mutatókat, amikor húsz pont felett dobott átlagban meccsenként; nem ezért szerződtettük  – mondta Potocnik, amikor az új légiósokról érdeklődtünk.  – Előny, hogy ismeri a bajnokságot, fő feladata az irányítás, a helyzetek kialakítása lesz, emellett azt várom tőle, hogy az egyik legkeményebb, legjobb védőjátékosunk legyen. Fontos, hogy ne elsősorban egyénileg csillogjon, hanem illeszkedjen be a rendszerünkbe.”

A 28 éves Warner Sopronból az olasz Bresciához került, amelyben 30 mérkőzésen átlagban csupán nyolc percet játszott.

„Rokóval még Ljubljanában dolgoztam együtt néhány hetet, mielőtt Szolnokra szerződtem – folytatta Potocnik. – Nagyszerű ember, magas játékintelligenciával, akinek a tudása és minden képessége megvan ahhoz, hogy meghatározó játékos legyen nálunk. Az előző két idénye balszerencsésen alakult, így most nagyon motivált. Már csak egy légióst keresünk a négyes posztra, és ha megtaláljuk, talán kijelenthetjük, kész a keretünk.     ”

Az alapozás a tervek szerint augusztus 10-én kezdődik Szolnokon.