Férfi kosár: „Kint vagyunk az Eb-n? Csak nem rontjuk el!”

BOBORY BALÁZS (London)BOBORY BALÁZS (London)
Vágólapra másolva!
2016.09.11. 09:58
null
A londoni győzők (Fotó: fiba.com)
Vojvoda Dávid és Hanga Ádám mellett a négy triplát értékesítő Ferencz Csaba is 18 pontig jutott a magyar férfi kosárlabda-válogatottban szombat este, ő is kulcsembere volt a briteket idegenben Eb-selejtezőn 88–80-ra legyőző, az Európa-bajnoki kvalifikációhoz karnyújtásnyira kerülő csapatnak. Rövid interjú a Nemzeti Sportból.

 

– Úgy látszik, minden meccsen akad valaki, aki nyerőemberré lép elő, most ön volt az.
– Hála a jó istennek… Ugye, van két játékosunk, Vojvoda Dávid és Hanga Ádám, aki mindig termeli a pontokat, ha hozzájuk fel tud nőni még egy-két ember és sikerül jól is védekezni, akkor meccseket nyerünk.

– Érezte a meccs előtt, hogy így megy majd a játék?
– Ezt nem érzi az ember, nagyon boldog vagyok, hogy így jött ki a lépés, sikerült bizonyítani, hogy nemcsak használható játékosok vagyunk, hanem jók is. Remélem, hogy szerdán Luxemburgban is nyerünk, és kijutunk az Eb-re.

– Mi az erőssége ennek a csapatnak?
– Nagyon egységesek vagyunk. Védekezésben és támadásban is mindenkinek megvan a szerepe, amelyet tökéletesen ellát, ez a kulcs.

– Szóval kint vagyunk az Eb-n?
– Nagyon bízom benne. Nehéz kimondani, de talán már csak nem rontjuk el.

Ferencz Csaba egy korábbi válogatott mérkőzés után (Fotó: Koncz György)
Ferencz Csaba egy korábbi válogatott mérkőzés után (Fotó: Koncz György)

 

A csapatkapitány Vojvoda Dávid rövid értékelése a szombati győzelemről: „Nagyon sokáig csak rohantunk az eredmény után, de egy pillanatra sem gondoltuk azt, hogy ne tudnánk megnyerni ezt a mérkőzést. Ismét sikerült bebizonyítani, hogy igazi csapat és egy család vagyunk. Nem véletlenül állunk négy meccs után négy győzelemmel. Sokan leírtak minket a felkészülési meccsek után, de tudtuk, mit miért csinálunk. Nagyon boldog vagyok.”

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Magyarország 4 4
349–287 8
2. Nagy-Britannia 4 2 2 348–335 6
3. Macedónia 4 2 2 316–321 6
4. Luxemburg 4
4 285–355 4

A csoportokon belül azonos pontszám esetén (ebben a sorrendben) az egymás elleni eredmények egyenlege, a pontkülönbség és a több szerzett pont rangsorol az érintett csapatok között.

A MIEINK PROGRAMJA
Magyarország–Nagy-Britannia 96–77
Magyarország–Luxemburg 89–64
Macedónia–Magyarország 66–76
Nagy-Britannia–Magyarország 80–88
Szeptember 14.: Luxemburg–Magyarország, Luxembourg, 19.30
Szeptember 17.: Magyarország–Macedónia, Szolnok, 16.30

A hét csoportelső és a négy legjobb csoportmásodik jut ki a 2017-es Európa-bajnokságra, amelyet négy országban (Finnország, Izrael, Románia, Törökország) rendeznek meg.

Az Eb-n 24 csapat vesz részt. A házigazdák mellett az idei olimpián, illetve az olimpiai kvalifikációs tornán szereplő Spanyolország, Litvánia, Franciaország, Szerbia, Görögország, Olaszország, Csehország, Lettország és Horvátország automatikusan tagja az Eb mezőnyének, és ott van már az Eb-selejtezőcsoportját biztosan megnyerő Oroszország is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik