Férfi kosár: Hangáék a második meccsüket is megnyerték

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2020.06.19. 20:55
null
Hanga Ádám (Fotó: Dömötör Csaba, 2018)
Amire Hanga Ádám előzetesen mindenkit figyelmeztetett, megvalósult: nagyon nehéz mérkőzést játszott péntek este a Barcelona az Unicaja Málagával a spanyol férfi kosárlabda-bajnokság döntő tornáján – legalábbis egy ideig.

 

Az A-csoport második körében az első negyedben már nyolcpontos előnyre tett szert az andalúz rivális, ezt a katalánok 10–0-s rohanással megfordították (22–20). A félidőben mégis hátrányban volt a végül 19 egységgel záró Nikola Mirotic vezette favorit, amely nem jött ettől zavarba, és legnagyobb örömünkre Hanga is hasznos játékkal segítette feljavuló csapatát.

A harmadik negyed után ötpontos különbséget mutatott a tábla a Barca javára, ez néhány perc elteltével 11-re nőtt – a találkozó gyakorlatilag eldőlt. Ahogy Mirotic, valamint a 16 pontos, hét lepattanós horvát Ante Tomic, úgy Hanga Ádám is megérdemel minden dicséretet, 11 pontot, öt gólpasszt és négy lepattanót számlált, míg együttese a második fellépésén is hibátlan maradt (84–73).

Vasárnap 21.30-tól a Baskonia vár a február 21. óta nyolcas veretlenségi sorozatot építő Barcára, amelynek a jelek szerint nem jelent majd problémát a legjobb négy közé jutás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik