Férfi kosár: Hanga távozik a Barcelonától – hivatalos

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.16. 12:34
null
Hanga Ádám négy év után klubot vált (Fotó: FC Barcelona)
Hanga Ádám négy év után távozik az FC Barcelona kosárlabdacsapatától – jelentette be a katalán klub a hivatalos honlapján.

 

A 32 éves magyar játékos 2017 óta játszott a Barcában, a legutóbbi idényben spanyol bajnoki címet és Király-kupát nyert a csapattal, az Euroligában döntőt játszott az együttessel.

A katalán klub közleménye szerint Hanga négy év alatt összesen 276 mérkőzésen lépett pályára gránátvörös-kék mezben.

A kommüniké nem erősíti meg, de a Barcelona feltételezhetően felbontotta Hanga szerződését, amely 2022-ig (plusz egy év opció) volt érvényes. Távozásának hátterében az állhat, hogy Sarunas Jasikevicius vezetőedző az utóbbi hónapokban kevesebb játéklehetőséget adott neki – erről Hanga maga is beszélt a Nemzeti Sportnak, mondván, „nem gondolja fairnek” a döntést –, és a háttérben sejtett feszültség fűtötte a klubváltásról szóló híreket.

Lapunk megkeresésére a játékos nem kívánta kommentálni a Barca közleményét.

Sajtóinformációk szerint a magyar kosárlabdázó a Real Madridban folytatja a pályafutását, de a királyi klub ezt még nem erősítette meg. A Diario Madridista úgy tudja, Hanga a barcelonainál kevesebb fizetést kap majd, ám ezt az „áldozatot” örömmel hozta meg azért cserébe, hogy Spanyolországban maradhasson.

Hangának a Real a negyedik spanyolországi klubja lehet. Korábban a Manresa és a Baskonia játékosa is volt.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik