Férfi kosár Euroliga: óriási bravúr kapujában volt a Barca

KERESZTURY GÁBOR (KEZDŐ5.HU)KERESZTURY GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2019.03.15. 21:18
Az FC Barcelona kosárlabdacsapata 88–82-es vereséget szenvedett a listavezető Fenerbahce vendégeként az Euroliga alapszakaszának 26. fordulójában. A katalánoknál Hanga Ádám ujjsérülés miatt nem játszott.

A múlt heti, Efes elleni nagy veresége után egy másik isztambuli csapathoz, méghozzá a listavezető Fenerbahcéhoz látogatott a Barcelona, talán felesleges is külön kiemelni, hogy ennél a fellépésnél keményebb feladat nem sok van az ellenfelek számára. A katalánok ráadásul hüvelykujjsérülés miatt nélkülözni voltak kénytelenek válogatottunk kiválóságát, Hanga Ádámot.

Hogy aztán a viharfelhők tovább gyülekezzenek a Barca-szurkolók feje felett, Pesics mester már az első percben kiállíttatta magát, miután érthetetlenül vehemensen és hosszú ideig reklamált egy szerinte le nem fújt faultot. Ennek ellenére – vagy éppen ezért – a vendégjátékosok nagyon felszívták magukat, és a kezdőben helyet kapó Jaka Blazic tizenkét, első negyedbeli pontjával 21–14-re lépett el a gránátvörös-kék alakulat. Nagyszerűen működött a Barca védekezése Hanga nélkül is, a festéket lényegében tökéletesen zárták le a Fener elől, amely így Dixon és Melli főszereplésével szinte kizárólag a kinti dobásaira tudott csak hagyatkozni.

A nagyszünetre aztán majdnem így is kiegyenlített a védekezésbe egyre nagyobb energiát fektető listavezető (37–38), ám utána a Barca 12 megválaszolatlan ponttal kezdett és közel öt percen át nem kapott kosarat, így minden addiginál nagyobb előnybe kerültek Claverék (37–50).

Továbbra sem kapta el a ritmust a Fener, a közönség támogatása és az Obradovics-féle mentalitás azonban vele volt, így vérrel és verítékkel, illetve továbbra is tripláikkal próbált közelebb kerülni vendégeihez. Rendre a Barca járt előrébb néhány labdabirtoklásnyival, de Szlukasz ötödik triplája után 77 pontnál utolérte a katalánokat a Fenerbahce. Sőt, a megállíthatatlanná vált görög irányító újabb kosarával már az óriásit küzdő törökök vezettek, majd Melli büntetőzött jól, a csapatkapitány Mahmutoglu pedig megadta a kegyelemdöfést: a szezon talán legnagyobb győzelmét aratta a ligaelső.

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROLIGA
26. FORDULÓ
Fenerbahce (török)–Barcelona (spanyol) 88–82
(16–23, 21–15, 15–23, 36–21)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik