Férfi kosár Euroliga: három nagy és egy meglepetés a négy között

Vágólapra másolva!
2018.04.27. 23:48
Befejeződött a férfi kosárlabda Euroliga negyeddöntője: a CSZKA Moszkva, a Fenerbahce és a Real Madrid mellett egy meglepetéscsapat, a litván Zalgiris Kaunas került be a final fourba.

A címvédő Fenerbahce egy meccset elbukott ugyan Hanga Ádám korábbi csapata, a Baskonia ellen, de 3–1-es összesítéssel simának mondható a továbbjutása. A CSZKA is csak egy meccset engedett a városi rivális Himkinek, igaz, a nagyobbik moszkvai csapat egyik győzelme sem volt nagyobb ötpontosnál, a negyedik találkozót például csak eggyel nyerte meg.

A Real Madrid is ott lesz a négyes döntőben, ám a spanyoloknak ezúttal sokkal jobban meg kellett szenvedniük a negyeddöntőben. Az egész szezonban sérülésektől sújtott „királyi gárda” pályahátrányból vágott neki a Panathinaikosz elleni párharcnak, az első meccsen úgy kapott ki, hogy 20–0-ra (!) vezettek a görögök, a következő három összecsapást azonban egyaránt behúzták Pablo Laso fiai.

A legnagyobb meglepetést a litván Zalgiris Kaunas szerezte, amely szintén pályahátrányból, négy meccsen diadalmaskodott az Olympiakosz elleni ütközetben.

Az Euroliga négyes döntőjét május 18. és 20. között rendezik Belgrádban.

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROLIGA
NEGYEDDÖNTŐ
Fenerbahce (török)
–Baskonia (spanyol) 3–1
CSZKA Moszkva (orosz)–Himki Moszkva (orosz) 3–1
Panathinaikosz (görög)–Real Madrid (spanyol) 1–3
Olympiakosz (görög)–Zalgiris Kaunas (litván) 1–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik