Férfi kosár Euroliga: Hangáék ismét a tűzzel játszottak, de most sem égtek meg

KERESZTURY GÁBOR (KEZDŐ5.HU)KERESZTURY GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2020.03.06. 23:29
null
Hangáék három ponttal jobbnak bizonyultak a Bayern Münchennél (Fotó: <a href="http://kezdo5.hu/europa/game-center-hangaek-ismet-jatszottak-a-tuzzel-de-most-sem-egtek-meg-41752" target="_blank">kezdo5.hu</a>)
A ligautolsó Bayern München ellen is volt egy érthetetlen leolvadása a Barcának, a katalánok azonban őrült hajrával eltüntették a 17 pontos hátrányukat az erejükkel elkészülő Greg Monroe-ék ellen.



A Barcelona szerdán egy végig szoros, izgalmas meccsen nyerni tudott az ALBA Berlin vendégeként, és most a másik német csapat, a messze várakozások alatt teljesítő, ligautolsó Bayern München ellen joggal reménykedhettek egy nyugodtabb találkozóban a katalán hívek. Csalódniuk kellett azonban, hiszen a bajorok felvették a kesztyűt, nem engedték leszakítani magukat az elején, Greg Monroe vezetésével lényegében teljesen egálban tartották magukat a félidőig (42–41).

Mintha csak egy áttörést jelentő néhány perces rohamban bíztak volna a Barca-játékosok, ami fordulás után be is következett, csak éppen nem úgy, ahogy azt ők szerették volna. 7–0-lal kezdték ugyanis a második félidőt a vendégek, de még ennél is volt feljebb számukra, hiszen ezt nem sokkal később egy 14–0-s roham követte részükről. Bő hat perc alatt összességében egy 24–6-os szakasznál járt a Bayern, akik így már tetemes előnnyel, 48–65 arányban vezettek. A frusztrált Miroticék elkeseredett hajrába kezdtek, ám ez kétszer is megakadt, így 69–77-nél a müncheniek tűntek befutónak.

Az erejükkel azonban teljesen elkészültek a vendégek, a Barcának pedig a hibái ellenére is volt még ideje megmenteni az estéjét. Mirotic két triplával visszaadta a reményt, így a vérszemet kapó katalánok egy 12–0-s rohammal a második félidőben először átvették a vezetést és egy újabb szoros végjátékoz nyertek meg. Ez már szép csendben a Barca zsinórban kilencedik győzelme volt az Euroligában.

FÉRFI EUROLIGA
28. FORDULÓ
Barcelona–Bayern München 83–80
(21–21, 21–20, 15–27, 26–12)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik