Férfi kosár Euroliga: Hangáék a Zenittel csapnak össze az elődöntőért

Vágólapra másolva!
2021.04.13. 12:50
null
Hanga 34 meccsen játszott az Euroliga alapszakaszában (Fotó: AFP)
A Hanga Ádámot soraiban tudó Barcelona a Zenittel mérkőzik meg a férfi kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében, amelyben a párharc az egyik csapat harmadik győzelméig tart – adta hírül az MTI.

A Barcelona az alapszakasz-győzteseként a sorozat favoritjának számít, a negyeddöntőbe 8. helyen bejutott szentpétervári alakulatnál azonban meglepetésre készülnek. Az oroszok a hatodik fordulóból elhalasztott, és hétfőn bepótolt mérkőzésen a Panathinaikosz 112–83-as legyőzésével biztosították helyüket a rájátszásban (20 győzelem/14 vereség), és végeztek a Valencia (19/15) előtt. A Zenitben Kevin Pangos – aki 2018 és 2020 között a katalánoknál szerepelt – 33 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult. A kanadai játékos a győzelem után azt mondta: nem érzik azt, hogy útjuk végére értek volna. Csapattársa, Will Thomas – aki a találkozón úgy szerzett 18 pontot, hogy egyetlen dobását sem rontotta el – megerősítette, hogy a negyeddöntőbe jutással „még nem végeztek” a kupaidényben.

Az alapszakaszban mindkét együttes négypontos különbséggel múlta felül negyeddöntős riválisát: a Barcelona 85–81-re, a Zenit 74–70-re.

Hanga az alapszakasz 34 mérkőzésén átlagban 16:50 percet töltött parketten, meccsenként 4.9 pont mellett 2.4 lepattanót szerzett és volt 1.9 gólpassza. A magyar légiós kétpontos kísérleteinek közel fele (41/88), tripláinak közel harmada (22/67) volt sikeres.

„A Zenit egy nagyon jó, szép kosárlabdát játszó csapat, amelytől idegenben kikaptunk, itthon pedig óriási előnyt adtunk le, 15-20 ponttal vezettünk és a végén csak négy ponttal nyertünk. Kemény párharcra számítunk, amelynek pikantériája, hogy a Zenit edzője a legendás Xavi Pascual, aki hosszú évekig a Barcelona trénere volt” – árulta el Hanga az M1 aktuális csatornának. Mint mondta, a Zenit jó szezont tudhat maga mögött.

„A nyomás rajtunk lesz, már csak azért is, mert itthon játsszuk az első két mérkőzést. A csapat készen áll, ezért dolgoztunk egész évben, a célunk pedig nyilván az, hogy a final fourba jussunk, ehhez pedig az út a Zeniten keresztül vezet.”

A negyeddöntős párharc első két felvonására Barcelonában kerül sor jövő szerdán és pénteken, míg 28-án a Zenit lesz a pályaválasztó. Miként két nappal később a negyedik találkozón is, ha még tart a párharc. Ha négy összecsapás után 2–2-re állnak, akkor Barcelonában, az ötödik felvonáson – a tervek szerint május 4-én – dől el a továbbjutás kérdése.

A párharc győztese az elődöntőben az Armani Milan (olasz, 4.)–Bayern München (német, 5.) összecsapás továbbjutójával mérkőzhet meg, míg a másik negyeddöntős ágon CSZKA Moszkva (orosz, 2.)–Fenerbahce (török, 7.) és Anadolu Efes (török, 3.)–Real Madrid (spanyol, 6.) összecsapásokat rendeznek. A négyes döntő május 28–30. között Kölnben lesz.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik