Férfi kosár Euroliga: egy évre eltiltották a hatszoros bajnok tulajdonosát

Vágólapra másolva!
2018.02.06. 14:28
A férfi kosárlabda Euroliga legfőbb szerve egy évre minden Euroliga-mérkőzéstől eltiltotta Dimitrisz Jannakopuloszt, a sorozatot hatszor megnyerő Panathinaikosz tulajdonosát.

Az üzletember 2012 óta tulajdonolja a Pana kosárlabdacsapatát. Azóta már számos alkalommal borzolta a kedélyeket a magatartásával, leginkább azonban tavaly indult be, amikor csapata a Fenerbahcéval találkozott az Euroliga rájátszásában.

Jannakopulosz összeszólalkozott a török szurkolókkal, és a görög együttest 13 évig, azóta pedig a Fenert irányító Zseljko Obradovicsot is megtalálta verbálisan.

Az üzletember számos alkalommal kinyilvánította azt is, hogy szerinte a játékvezetők úgy kezelik a liga „legjobb csapatát”, mintha az a legnagyobb ellenségük vagy egy utánpótlásgárda lenne.

Legutóbb január 17-én futott össze a Panathinaikosz és a Fenerbahce, és csakúgy, mint a rájátszásbeli meccseket, ezt is a törökök nyerték, a tulajdonos pedig ismét tiszteletlenül nyilatkozott a másik félről, majd kiadott egy közleményt is.

Az Euroliga ekkor indított vizsgálatot a pénzember ellen. A liga igazgatótanácsa aggodalmát fejezte ki a több szabályt is megszegő Jannakopulosz magatartása miatt, és úgy döntött, hogy 12 hónapra eltiltja mindenféle Euroliga-mérkőzéstől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik