Férfi kosár Ek: hazai Körmend-vereség, de továbbjutás

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.11.23. 20:18
A Körmend hazai pályán kikapott a holland Groningentől a férfi kosárlabda Európa-Kupa csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában, de csoportharmadikként így is továbbjutott a középdöntőbe.

A bajnoki bronzérmes körmendiek a múlt héten 3/2-re javították győzelmi mérlegüket, és most a szintén 3/2-vel álló Groningent fogadták. Tét a csoport második helye volt.

Teo Cizmic körmendi vezetőedző együttese három negyeden át tartotta a lépést ellenfelével, ám a negyedik negyed a hollandoknak sikerült jobban. A Groningen így csoportmásodikként jutott tovább a december 14-én elrajtoló középdöntőbe, a Körmend pedig úgy, hogy bekerült a nyugati főcsoport két legjobb csoportharmadikja közé.

FÉRFI KOSÁRLABDA EURÓPA-KUPA
B-csoport, 6. (utolsó) forduló
EGIS KÖRMEND–DONAR GRONINGEN 72–79 (22–19, 10–15, 23–21, 17–24)
Körmend, 2000
néző. V: Vuckovic (szlovén), Neskovics (szerb), Tumasovic (szlovák)
KÖRMEND: PETTY 31/15, L. SMITH 10/6, Ferencz, Loveridge 6, Csorvási 2. Csere: ALLEN 17/9, Saddler 6/3. Edző: Teo Cizmic
DONAR: JETER 26/18, CUNNINGHAM 15/3, Dourisseau 10, Fieler 4, PASALIC 10. Csere: De Paula, SLAGTER 12/12, A. Smith 2. Edző: Erik Braal
Kipontozódott: Slagter (37. perc), Pasalic (39. perc)
MESTERMÉRLEG
Teo Cizmic: –
Sajnos ezen a mérkőzésen sok taktikai hibát követtünk el, ám ez várható volt, hiszen a játékosok nagyon fáradtak. Hosszú nehéz sorozat közepén vagyunk, szükségünk volna a regenerálódásra. Nagyon erős csapat volt a mai ellenfelünk, kevés rotációs lehetőséggel rendelkeztünk. Most csak annak örülhetünk, hogy továbbjutottunk a csoportból.
Erik Braal: –
Fizikailag egy nagyon megerőltető mérkőzést játszottunk. Sokáig nem találtuk a ritmust, mert a Körmend agresszíven, keményen és elszántan védekezett, mi sok dobást rontottunk és rengeteg labdát adtunk el. A második félidőben magunkra találtunk, ez a javulás elegendő volt a győzelemhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik