Férfi kosár BL: visszavágna a Falco a súlyos hazai vereségért

Vágólapra másolva!
2022.03.14. 10:26
null
A Falco játékosai vasárnap este a hotelben található edzőteremben mozgatták át az utazástól elgémberedett tagjaikat (Fotó: a szerző felvétele)
A francia bajnokság hatodik helyezettje ellen lép pályára hétfő este a szombathelyi együttes a Bajnokok Ligája 2. csoportkörében. Ha kikap, kiesik.

 

Reggel fél hét körül a Falco-Volvo Alpok Autó kosárlabdacsapatának és stábjának valamennyi tagja békésen szunyókált már az osztrák főváros felé sietős tempóban haladó és csendesen duruzsoló buszon, amely fél hat helyett húsz perces késéssel indult az Aréna Savaria elől, mert Deontae Hawkins, a sárga-feketék amerikai erőcsatára elaludt… Csapattársai bajtársiasságát jól mutatta, hogy senki sem piszkálta a későn érkezőt, aki aztán hamarosan tovább folytatta az alvást.

Lassi Tuovi, a Strasbourg edzője
Nagyon sűrű a programunk, ami természetesen sok nehézséggel jár, így minden győzelem kiemelten fontos ebben az időszakban. Mostanában nem nevezhetünk be a meccsszépségversenybe, de nem is az a lényeg, hogy látványosan győzzünk. Az utóbbi öt találkozónkon átlagban több mint húsz eladott labdát kényszerítettünk ki riválisainktól, ez jól mutatja, milyen nagy erőfeszítéseket teszünk a védekezésben. A Falco ellen kulcsmeccset játszunk, ami eldöntheti a jövőnket a Bajnokok Ligájában.

A Bajnokok Ligája 2. csoportkörében még nyeretlen szombathelyi együttes Bécsből elrepült Frankfurtba (a gépen a delegáció kiváló hangulatát az sem tudta elrontani, hogy egy öttagú szlovák család három kislánya, köztük egy alig egy hónapos baba, gyakorlatilag végigbőgte és -nyafogta a másfél órás utat).

A Falco idei európai sikertelensége ellenére és az öt hete hazai pályán elszenvedett súlyos veresége (63–85) dacára nem feltett kézzel érkezett meg Strasbourg­ba, amely nem a kosárlabdázásáról híres, sokkal inkább arról, hogy az Európai Parlament székhelye, és a város szülötte – többek között – Arséne Wenger, az Arsenal futballcsapatának legendás edzője.

Február 6-án Szombathelyen zaklatott hangulatú mérkőzésen nyert a SIGa 3. fordulóban, aminek elsősorban az volt az oka, hogy az utolsó negyedben kiállított Perl Zoltán és társai 26-szor adták el a labdát. A 2016-ban az Európa-kupában, vagyis az Euroliga utáni második legnívósabb sorozatban ezüstérmes gárda gyorsan, harcosan kosárlabdázott, a találkozó nagy részében érvényesült az akarata. Nem úgy a BL 4. fordulójában múlt kedden, amikor a litván Rytas Vilnius 73–71-re nyerni tudott Strasbourgban, ami kellett ahhoz, hogy a Falco még mindig versenyben lehessen.

A delegáció Frankfurtban előbb egy reptéri buszra szállt, hogy a megfelelő terminálon egy újabb buszra ülhessen fel, amely aztán csaknem háromórás utat követően Strasbourgba ért. A hat nap alatt harmadik meccsére készülő csapat (szerdán Tenerifében, szombaton Szombathelyen a Kecskemét ellen játszott) este a belvárosi hotel aljában megbúvó edzőteremben nyújtott, lazított egy keveset, majd jöhetett a vacsora és a pihenés.

Ha a szombathelyiek győznek hétfőn, majd az utolsó fordulóban a Rytas ellen hazai pályán, s közben a Tenerife mindkét riválisát megveri, hármas holtverseny alakul ki, s a csapatok egymás elleni mérkőzéseinek pontkülönbsége dönti el, melyikük jut tovább a spanyolok mögött a negyeddöntőbe. Ám ahhoz, hogy egyáltalán számolgatni lehessen, nyerni kell Strasbourgban…

KOSÁRLABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
KÖZÉPDÖNTŐ
L-CSOPORT, 5. FORDULÓ
20.00:
Strasbourg IG (francia)–Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik