Férfi kosár BL: a rigai nagycsarnokot is belakták a vasiak

GYŐRI FERENC (Riga)GYŐRI FERENC (Riga)
Vágólapra másolva!
2021.10.20. 15:32
null
Már a rigai nagycsarnokot is belakták a vasiak (Fotó: Győri Ferenc)
Helyi idő szerint 19, magyar idő szerint 18 órától idénybeli második Bajnokok Ligája-csoportmérkőzését játssza a Falco KC Szombathely a lett VEF Riga otthonában.

Szerda délelőtt már az esti Bajnokok Ligája-mérkőzés helyszínén tréningezett a Falco KC Szombathely csapata. Az egyórás átmozgató dobóedzés szórakoztató pillanata volt, amikor Váradi Benedek csapatkapitány Marko Csurovics segédedző lába között pattintotta át a labdát az egyik gyakorlatnál. A szerb mestert sem kellett félteni, legközelebb már összezárt lábakkal állt Váradi elé.

Benke Szilárd elmondása szerint érezte a feláramló hideget a parketten, kedd este ugyanis, ahogyan arról beszámoltunk, még KHL-es jégkorongmérkőzést rendeztek az Arena Rigában, amely impozáns csarnok, kérdés, mennyien lesznek jelen a találkozón – a szervezők nagyjából ezer látogatóval számolnak, ekkora mennyiség elvész majd a csaknem 15 000 férőhelyes monstrumban.

Lettországban a magyarhoz képest nagyon szigorúak a koronavírus elleni védekezés szabályai, ráadásul csütörtökön egy hónapra érvényes lezárás lép életbe az országban. Emiatt szóba került az is, hogy zárt kapus lesz a helyi idő szerint 19, magyar szerint 18 órakor kezdődő VEF Riga–Falco ütközet, de erre a találkozóra még beengedik a nézőket, igaz, ahogyan bármilyen étterembe vagy bárba, a csarnokba is csak érvényes oltási igazolvánnyal lehet belépni. Leszámítva, ha az ember fia Szputnyikot kapott, mert azt a vakcinát az oroszokkal történelmileg kevéssé jó viszonyt ápoló balti államban a placebo szintjén kezelik, nem fogadják el.

Ötven-hatvan szombathelyi szurkoló jelezte részvételét a mérkőzésen, közülük néhányan egy gépen utaztak a csapattal kedd délelőtt. A rigaiak keretében van egy ismerős arc, Ron Curry ugyanis két idényben is megfordult a Falcónál, közben épp a VEF-nél töltött egy rövidebb periódust, s augusztus óta ismét a lett főváros csapatában szerepel. Rajta kívül három amerikai légióssal rendelkezik a házigazda, Rayshaun Hammonds újonc, Devondrick Walker megfordult Francia- és Olaszországban is, míg Jalen Riley 2015 óta járja Európát.

A Falco az AEK Athén hazai legyőzésével remekül kezdte az aktuális Bajnokok Ligája-sorozatot, s mivel az erőviszonyok kiegyenlítettek, a pillanatnyi forma dönthet arról, sikerül-e a második fellépésén is begyűjtenie a két pontot.

KOSÁRLABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
2. FORDULÓ
D-CSOPORT
18.00:
VEF Riga (lett)–Falco KC Szombathely

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik