Férfi kosár: a magyar válogatott ismét legyőzte a grúzokat

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.08.06. 19:21
null
Vojvoda Dávid a két csapat pénteki mérkőzésén (Fotó: Dömötör Csaba)
A vb-selejtezőkre és az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott 78–75-re legyőzte a szintén Eb-résztvevő Grúziát a két csapat szombat kora délutáni kecskeméti találkozóján.

 

Péntek este még közönség előtt csapott össze egymással a magyar és a grúz férfiválogatott Kecskeméten, amikor a mieink a 17 pontos Vojvoda Dávid vezérletével 89–88-ra legyőzték a szintén a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő riválist. Egy nappal később, szombaton kora délután újra játszottak egy mérkőzést a felek, igaz, ezt már a nézők és az újságírók nem tekinthették meg, mivel a meccsnek elsősorban gyakorló jellege volt. Olyannyira, hogy az összecsapás nem is ért véget négy negyedet követően…

A szombati találkozót a grúzok kezdték jobban és négy ponttal vezettek az első negyedet követően, de az első bekalkulált pihenőt követően végig szoros volt a meccs, amely 40 perc után 78–75-ös magyar vezetéssel zárult. Csakhogy a szövetségi kapitányok, Ivkovics Sztojan és Iliasz Zurosz előre megállapodtak, lesz egy plusz tízperces játékrész, amely után négy ponttal a vendégek álltak már jobban. Ami a magyar együttest illeti, a pénteken csaknem öt év után ismét a válogatottban játszó Hanga Ádám és a csapatkapitány Keller Ákos nem került keretbe, nem úgy Golomán György, Somogyi Ádám és Lukács Norbert, akik nem léptek pályára az első meccsen. A korábban kimaradók és a pénteken kevesebb percet kapók ezúttal sokat játszottak.

„A mai mérkőzés ideje alatt Hanga Ádám és Keller Ákos külön programon vett részt, ők nem játszottak. Örülök, hogy minden pályára kerülő játékosom szerzett pontot. A péntekinél is keményebb, fizikálisabb meccset játszottunk, ami remekül szolgálta a felkészülésünket” – mondta a Nemzeti Sportnak Ivkovics Sztojan.

A magyar válogatott – amely augusztus 24-én Szombathelyen Litvánia, 27-én idegenben, Chomutovban Csehország ellen játszik világbajnoki selejtezőt a K-csoportban – a jövő héten ismét Kecskeméten játszik edzőmeccset, az ellenfél akkor Szlovákia lesz.

KOSÁRLABDA
Férfi felkészülési mérkőzés, Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)

Magyarország-Grúzia 78–75 (20–24, 11–8, 25–22, 22–21)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik