Férfi kosár: a Barcelona életben tartotta bajnoki reményeit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 22:40
null
Heurtel (szemben) 21 pontja nagyon kellett a Barcelona győzelméhez (Fotó: acb.com)
A Barcelona kosárlabdacsapata 78–77-re legyőzte hazai pályán a Real Madridot, ezzel 2–1-re szépített a spanyol bajnokság három nyert mérkőzésig tartó döntős párharcában. Hanga Ádám kilenc ponttal, hat lepattanóval és négy assziszttal vette ki a részét a sikerből.

 

Bár az első negyedet egy ponttal megnyerte, a Barcelona szinte az egész mérkőzésen üldözni kényszerült a Real Madridot. A vendégcsapat a második játékrészben hét ponttal bizonyult jobbnak, ezt az előnyt pedig, úgy tűnt, be is tudja osztani a végéig. Hiába zárkózott fel újra és újra egy-két pontra Hanga Ádám együttese, amikor egyenlítésre kerülhetett volna sor, a fővárosi csapat újra és újra meglógott.

Az utolsó negyedben, egy perccel a vége előtt még a Realnál volt az előny, ám a Barcelona megkapaszkodott abban a bizonyos utolsó szalmaszálban, és nagyot hajrázva 78–77-re behúzta a találkozót. Ezzel életben tartotta bajnoki reményeit.

Hanga Ádám több mint 25 percet töltött játékban, ez idő alatt kilenc pontot dobott, hat lepattanó mellett négy assziszt és három blokk került a neve mellé.

A találkozó legeredményesebb játékosa a barcelonai Thomas Heurtel lett 21 ponttal.

A finálé negyedik mérkőzését 21-én, pénteken ismét csak Barcelonában játsszák a felek. Ha ott is győzni tudnak Hangáék, az ötödik, utolsó mérkőzés dönthet, amelyre vasárnap, Madridban kerülhet sor.

SPANYOL KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Barcelona–Real Madrid 78–77 (19–18, 15–22, 22–18, 22–19)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–1 a Real Madrid javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik