Pau Gasol egyelőre még vár a visszatéréssel (Fotó: AFP)

 

„Hallván a Spanyolországban megjelent hírt, szeretném leszögezni, hogy továbbra is a felépülésemre összpontosítok, és egyelőre nem állok készen a visszatérésre. Amint változik a helyzet, és lesz mit bejelentenem, saját csatornáimon fogom ezt megtenni a közösségi médiában" – olvasható Pau Gasol szombat esti Twitter-üzenete.


A 40 éves játékos 2019 márciusában játszott legutóbb tétmeccset, bokasérülése, majd műtétje után már sem a Milwaukee Bucksban, sem a 2019 végén számára edzéslehetőséget biztosító Portland Trail Blazersnél nem jött össze számára a visszatérés az NBA-ben. 

Gasol legutóbb 2020 decemberében beszélt arról, hogy még nem akar visszavonulni, továbbra is reméli, hogy újra szerződést kap valamely NBA-csapattól. Az álmai netovábbjaként a Los Angeles Lakerst említette, amelyben 2008 és 2014 között kosarazott, és ahol négy évvel fiatalabb testvérével, Marc Gasollal játszhatott volna együtt.

Gasol Barcelonában született, a katalán klubnál is nevelkedett, majd lett profi játékos 1998-ban. Három idény alatt két bajnoki címet és egy Spanyol Kupát nyert, 2001-ben a spanyol bajnoki finálé legértékesebb játékosának (MVP) választották. Ezt követően került az NBA-be, ahol a Lakersszel kétszeres bajnok lett, de megfordult Memphisben, a Chicago Bullsban és a San Antonio Spursben is, mielőtt jött volna a Bucksnál elszenvedett bokasérülése.

Az El Mundo Deportivo és az As úgy tudja, hogy a készülő megállapodás egyelőre a 2020–2021-es idény hátralévő részére szól, Gasol pedig állítólag fizetés nélkül játszik majd a Barcában.

A spanyol célja, hogy játékba tudjon lendülni, így pedig legyen esélye a válogatottal elutazni a tokiói olimpiára – ám mint szombat esti üzenetében világossá tette, neki is, híveinek is türelmesen ki kell várniuk a visszatérés ideális pillanatát.