A Szolnok javítana a magyar mérlegen

Vágólapra másolva!
2010.09.29. 16:09
null
A szolnoki szurkolók biztatására a Keravnosz ellen is nagy szükség lesz (Fotó: NS-archív)
Elkezdi európai menetelését a Szolnoki Olaj KK, amely egyedüli klubként képviseli a magyar kosárlabdát a kontinentális hadszíntéren. Pór Péter csapata a harmadik számú klubsorozat, az Eurochallenge selejtezőjében fogadja szerdán 18 órától a ciprusi Keravnoszt.

A legutóbbi öt esztendőben nem sokszor volt példa rá, hogy magyar csapatokért szoríthattak a honi kosárrajongók az európai kupacsatározások során.

Öt éve a Debrecen jutott el az akkor még negyedik számú európai sorozatban az Eurochallenge-kupában a legjobb nyolc közé, majd az Atomerőmű indult egy sorozattal feljebb, az Európa-kupában. Két esztendeje a Körmend próbált szerencsét ugyanebben a sorozatban, ahogy teszik azt a szolnokiak ezúttal. A két legutóbbi próbálkozást nem kísérte szerencse, mindkét magyar érintett győzelem nélkül búcsúzott.

Ezt a sorsot szeretnék elkerülni Szolnokon, s ennek megfelelő erősségű keretet is toboroztak erre a szezonra. A piros-feketék egyik kulcsembere az irányító Fodor Márton, akinek egyáltalán nem újdonság az európai kupaporond, hiszen a paksiakkal játszott Saporta-kupa-meccseket, a Körmenddel és a Debrecennel pedig megtapasztalhatta, milyen az Eurochallenge légköre. Sőt a jelenlegi ellenfélről is vannak ismeretei, a Debrecen öt esztendeje a tizenhat között éppen a Keravnoszt búcsúztatta.

„Nagyon szép emlékeim vannak a ciprusiakról, hiszen öt éve Debrecenben tíz ponttal nyertünk ellenük, míg a visszavágón csupán néggyel kaptunk ki, s így sikerült továbbjutni. Hasonló eredménnyel most is kiegyeznék. Sok egyéb információval nem szolgálhatok az ellenfélről, mert akkori keretükből – amelyben az Albacompnál és a Körmendnél is megfordult George Banks volt a legnagyobb sztár – ma már senki sincs a ciprusiaknál” – mondta az irányító, aki augusztus vége óta nem lépett pályára, mert beszakadt a combhajlító izma. Arra azonban jó esély van, hogy szerdán pályára lépjen.

„Vasárnap óta minden gyakorlatot végrehajtottam, teljes értékű edzésmunkát végzek. Nem hiszem, hogy bármi akadálya lenne a játékomnak” – tájékoztatott állapotáról Fodor Márton.

Nem játszhat ellenben a körmendi nevelésű játékoshoz hasonló sérüléssel bajlódó Vesztergom Zsolt és a center Trepák Zoltán, akinek a kezéről levették gipszet, s most kezdte el a rehabilitációját. A bajnok ZTE csapatából érkező játékos pótlására a szolnokiak a Keravnosz elleni párharcra szerződtették a kecskemétiek válogatott centerét, Csorvási Milánt, aki sokat segíthet a palánk alatt Báder Mártonnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik